whatsapp data Silme 1

Android Kullanıcıları Yeni Özelliği Sayesinde WhatsApp’dan Gelen Medyaları Toplu Halde Silebilecekler!

WhatsApp sene başında iOS platfomuna getirmiş olduğu depolama seçeneği özelliğini, Android platformunda da olması için beta sürümünde bu özelliği geliştirmeye başladı.

Henüz beta sürümünde test etmeye başladığı bu özellik sayesinde dahil olduğunuz gruplardan gelen mesajlar, resim ve video gibi dosyaların telefon hafızanızda yer kaplamaması için silmek istediğinizde işinizi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Güncelleme ile birlikte Ayarlar bölümünde yer alan Veri Kullanımı başlığı altına gelen Depolama Kullanımı isimi ile yeni bir menü eklenmiş olacak. Bu menüye tıkladığınızda, o ana kadar yapmış olduğunuz bütün konuşmalarınızın geçmişini ve konuşmaların hafızanızda kapladığı alanı görebileceksiniz. Ayrıca, bir konuşmanın üzerine tıkladığınızda, o konuşmada yer alan öğelerin ne kadar yer kapladığını da görebileceksiniz.

whatsapp data

Bu özellik sayesinde istemediğiniz ve telefon hafızanızda yer kaplayan ögeleri tek tek silmek yerine toplu halde silebileceksiniz. Oldukça işe yarar bir özellik ve bir çok kullanıcının özellikle beklediği özelliğin çok yakında tüm kullanıcılar için geleceğini düşünüyoruz.

whatsapp data1

Cihazınızda WhatsApp’ın v2.17.340 sürümü yüklü ise hemen bu yeni özelliği test edebilirsiniz