Yeni Chrome Surumu 1

Android İçin Yeni Chrome Sürümü, Karanlık Tema Erişilebilir Hale Getirildi

Android için Chrome sürümü, Nisan ayında 74 sürümünde karanlık bir temaya sahipti, ancak bir bayrağın arkasına gizlendi, bu da çoğu insanın var olduğunu bile bilmiyordu.

Yeni Chrome Sürümü

Bugüne kadar hızlı bir şekilde ilerleyin ve Google Android için Chrome 75’i piyasaya sürüyor ve bu sonuçta herkesin görmesi (ve istediğinde etkinleştirmesi) için karanlık tema seçeneğini tarayıcının Ayarlar menüsüne getiriyor. Varsayılan olarak Chrome, cihazınızın Batarya Tasarrufu açıkken otomatik olarak koyu temaya geçecektir, ancak onu her zaman aydınlık veya her zaman karanlık olmaya zorlayabilirsiniz. Tüm karanlık tema olayında ciddi olduğunu kanıtlamak için Google’ın Chrome ekibi sekme başlıklarında bir metin hazırladı – bu artık beyaz, bu yüzden aslında koyu arka planda okunabilir.

Chrome Sürümü

Google, Chrome’a bir şifre üreticisi de ekledi. Bir parola giriş kutusuna dokunduğunuzda, alt kısımda yeni bir çubuk göreceksiniz ve bu siteye ilişkin tüm kayıtlı şifrelerinizin listesini almak için dokunabileceğiniz bir anahtar simgesi göreceksiniz. Yanında “Güçlü şifre öner” seçeneği bulunur ve bunu seçerseniz otomatik olarak sizin için bir tane oluşturacaktır.

Chrome 75, Seviye 2 Web Paylaşımı API’sini sunar; bu, web sitelerinin artık Android’de yerel Paylaşım menüsündeki dosyaları (görüntüler gibi) paylaşabileceği anlamına gelir. Önceden, bu şekilde yalnızca metin ve URL’ler paylaşılabilirdi. En sevdiğiniz web sitesinin yine de bunu desteklemesi gerekecek.

Chrome 75’e eklenmiş sayısız küçük iyileştirme de var, eğer listenin tamamı ilginizi çekiyorsa, aşağıda belirtilen Kaynağa atladığınızdan emin olun. Tarayıcının yeni sürümü önümüzdeki birkaç hafta içinde telefonunuza gelmelidir.