Android Güvenlik Ödülleri

Android Güvenlik Ödülleri Yine Yükseltildi

Google Android sisteminde güvenliği sağlama adına sürekli yeni adımlar atmaya başladı. Android O işletim sistemiyle beraber güvenlik konusunda da maksimum koruma sistemini devreye sokacağı belirtilen Google’ın, şimdilerde ise Android Güvenlik Ödülleri için yeni çalışmalar yapmaya başladığı ortaya çıktı. Son olarak Android Güvenlik Ödülleri için belirlenen ödül miktarları artırıldı. İşte detaylar.

Android işletim sisteminde geçtiğimiz günlerde ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıkmıştı. Yaşanan güvenlik açığı nedeniyle Android işletim sistemlerini kullanan cihazlar ele geçirilmişti. Son olarak Judy adı verilen bu virüsle beraber etkilenen cihaz sayısının da 36,5 milyon olmasıyla beraber Google’ın da konu hakkında çalışmalarını arttırdığı ortaya çıktı.

Kullanıcıların zararlı yazılımlardan etkilenmesini engellemek isteyen Google’ın kendi sistemleri hariç yeni bir yarışma başlattığı ve yarışma sayesinde doğrudan kullanıcılarla beraber Android Güvenlik sistemlerini sağlamaya yönelik bir çalışma oluşturulduğu ortaya çıkmıştı.

Google tarafından başlatılan Android Güvenlik yarışması sonrasında ise kullanıcılara bazı ödüller vereceği de açıklanmıştı. Son gelen bilgilerle beraber ise Android Güvenlik Ödüllerinin arttırıldığı belirtildi. Üstelik Google’ın sadece bunun için özel bir sistem kullanacağı ve geliştiricilerin başarılı olması, yani açık bulması durumdan çeşitli şekillerde de destekler kazanacağı ortaya çıktı.

Android Güvenlik Ödülleri

Android Güvenlik Ödülleri Ne Kadar Arttı?

Yaşanan son olaydan sonra Google’ın da daha çok önem verdiği güvenlik konusunda yapılan yarışmanın ödülleri ise tam 4 kat arttırıldı. Son olarak geçen sene 50 bin dolar olduğu açıklanan ödüllerin bu sene ise tam 200 bin dolara çıkarıldığı belirtildi. Android Güvenlik Ödülleri kapsamında 200 bin dolar gibi bir fiyatın açıklanmasıyla beraber yarışmaya gösterilecek olan ilginin de bir hayli artması bekleniyor.

Özellikle geçtiğimiz yıl 50 bin dolar ödüle rağmen 450 başvuru aldığı ortaya çıkan Google’ın, bu sene Android Güvenlik Ödülleri 200 bin dolara çıkarmasıyla beraber teknoloji devinin çok daha ilgi göreceği ve hayliyle güvenlik açıklarının daha çabuk kapatılacağı da belirtiliyor. Ödül sisteminde daha ne gibi ayrıcalıklar sunulacağı ve verilecek desteklerin neler olacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmış değil.