Android O Destekli Dark Theme ile Guncellenen Google Saat Uygulamasi

Android O Destekli, Dark Theme ile Güncellenen Google Saat Uygulaması

Google’ın ‘Saat’ uygulaması Google Play Store’da bir güncelleme aldı. Güncellenmiş versiyon Android O için destek getirdiğinden, dikkat çekici bir özellik olsa da, changelog oldukça sınırlı. Bu da aslında Android O Saat uygulamasının artık Google Play Store’da bulunması anlamına geliyor. Uygulamayı yükleyebilmek veya güncelleyebilmek için uyumlu bir cihaza ihtiyacınız olacak. İlginç olan şey, Clock uygulamasını en yeni sürüme güncellemek için Android O’yı çalıştırmanız gerekmediğidir. Örneğin, Google Pixel veya Pixel XL’in sahipleri şimdi Clock uygulamasını güncelleyebilecek ve Android O desteği ile en son sürümü çalıştırabilirler.

Saatli uygulamalar sıklıkla büyük boyutlu yeniden tasarımlara tabi olmamasına rağmen, bu oldukça ciddi bir görsel değişiklik görüyor çünkü bu güncelleme de “karanlık bir tema” görünüyor. Sonuç olarak, Saat uygulaması arayüzünün tüm sunusu bu güncelleme ile değişmekte. Uygulamanın önceki mavi ve mor renklerine kıyasla, uygulamada daha iyi gece kullanımı sunulması bekleniyor. Artık genel olarak siyah bir görünüm yer alıyor.

Google Saat Güncellemesini Kontrol Edin

Arabirim şimdi çok daha karanlık olduğundan, bu da bazı kapanış değişiklikleri ile sonuçlandı. Örneğin, ana rengin mavi ve mor’dan şimdi siyah ve griye dönüştüğünde, geçiş düğmeleri artık mavi renkte görünüyor. Yazı tipi, gece ve sabah erken kullanım için en uygun kullanıma uyacak şekilde biraz yumuşatılmış halde. Görsel değişiklikler bir yana bırakıldığında, uygulamanın gerçek işlevselliğinde genel özellikler ve uygulama gezinme durumu önceki gibi çok fazla değişiklik gözükmüyor. Aşağıdaki Google Play Store bağlantısını kullanarak en son güncellenmiş sürümü kontrol edebilirsiniz. Veya elbette uyumlu bir cihazınız varsa, Google Saat’i ayarlardaki ‘Uygulama bilgileri’ sayfasından el ile güncelleyin.