google cevrimdisi modu

Android Chrome’a Çevrimdışı Yeni Özellikler Geldi

Google Chrome, kısa süre önce duyurmuş olduğu Android kullanıcılarına özel çevrimdışı özelliğine yeni özellikler ekleyerek sayfaları daha pratik bir şekilde çevrimdışı kullanmanıza yardımcı oluyor.

Google Chrome, çok uzun zamandır RAM sıkıntısından dolayı hem mobil hem de masaüstü ortamlarda çok fazla eleştirildi. Kısa süre önce yeni getirdiği güncelleştirmeler ile bu sorundan tamamen kurtulmayı başaran Google, daha fazla kullanıcı odaklı yenilikler sunmaya başladı. Aralık ayı içerisinde Android kullanıcılarına yeni bir güncellemeyle beraber çevrimdışı görüntülenme özelliği sunmuş ve büyük bir beğeni kazanmıştı.

Sunmuş olduğu web sayfası indirme özelliğinden belli bir süre sonra Google‘ın yapmış olduğu açıklamasıyla 45 milyondan fazla web sayfasının indirildiği ifade edilmişti. Bu bakımdan rakamlar ilgi çekecek seviyede olduğundan çevrimdışı moduna bazı yenilikler daha eklendi. Bunun yanı sıra online olduğunuz an görünen sayfalarda net bağlantınız kesildiğinde bile, düğmeye tıklayarak indirmenize olanak sağlanıyor. Bu bakımdan çevrimiçi olduğunuz anda indirilmeye başlanacak.

Elbette yeni gelen özellikler bu kadarla sınırlı değil. Yeni sekme açtığınız zaman daha önceden indirmiş olduğunuz makalelerin yanında çevrimdışı rozeti görebileceksiniz. Ayrıca son indirilen sayfaların listesinde bulunduğundan sekmeyi kapatsanız bile liste üzerinden rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

save websites for offline reading in Google Chrome on Android

Çevrimdışı Faydaları!

Bu çevrimdışı modu ne işe yaracak diye soranlar olacak elbette. Bu bakımdan kısaca bir özetlemek gerekirse eğer, otobüs yolculuğuna çıkıyorsunuz ve uzun bir yolculuk olacağı düşünüldüğünde belli aralıklarla internet kesintisi olabiliyor. Sizlerde sürekli bağlantıyı beklemek yerine kaydedip rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra havayoluyla seyahat ettiğinizde çoğu zaman sinyal yok ve uçuş modu önerildiğinden Wi-Fi bağlantısı da sürekli desteklenmediğinden uçağa binmeden önce kaydedip uçakta rahatlıkla ulaşabilirsiniz.