Android 9.0 Pie

Android 9.0 Pie, arama kaydetme uygulamalarını desteklemiyor

Google, Android 9.0 Pie‘ın arama kaydetme özelliğini kısıtladı. Üçüncü parti uygulamalar işletim sistemindeki kısıtlamalarda çalışamıyor.


Google, yeni Android işletim sistemindeki özellikleri sınamaya ve işletim sisteminde büyük değişimler yapmaya devam ediyor. Kullanıcılardan gelen bilgilere göre değişime uğrayan özelliklerden birisi de arama kaydetme özelliği. Önceki Android sürümleri tarafından desteklenen bu özellik, Google’ın kendi arama kaydetme uygulaması olmadığı için yalnızca üçüncü parti uygulamalar yardımıyla kullanılabiliyordu. Geliştirici şirket, konuşmaları kaydeden uygulamaların yeni işletim sistemindeki bazı fonksiyonlara erişimini kısıtladı ve bu uygulamaları tamamen çalışamaz hale getirdi.

Google’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi ancak kısıtlama kararının temelinde kişisel güvenlik endişelerinin yattığı tahmin ediliyor. Arama kaydı yapabilen uygulamalar, Android’in önceki sürümlerinde her an mikrofonu etkinleştirme ve ses kaydetme iznine sahip. Bu da uygulamaların yalnızca arama sırasında değil, herhangi bir an kullanıcıları dinleyebileceği anlamına geliyor.

Android 9.0 Pie’da aramalar nasıl kaydedilir?

“Android demek, özgürlük demektir.” sözü Android Pie’da biraz kısıtlanmış olabilir, ancak arama kaydetme özelliğini kullanabilmeniz hala mümkün. Eğer yeni işletim sisteminde aramalarınızı kaydetmek istiyorsanız tek yapmanız gereken telefonunuza root atmak. Fakat şunu da belirtmek gerekiyor ki root işleminin ardından cihazınız garanti dışı kalacak ve yeni güncellemeleri otomatik olarak yüklemeyecektir.

Kaynak