android o p364.640 1

Android 8 İşletim Sistemi Hangi Cihaza Ne Zaman Gelecek

Google’ın yeni işletim sistemi hangi telefona ne zaman gelecek? İşte Android 8 hakkında tüm detaylar…

Google’ın yeni işletim sistemi olan Android 8.0 için en çok merak edilen soru ne zaman çıkacağı oluyor. Elbette her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi alacak ilk cihazlar Google’ın kendi cihazları olacak. Bundan sonrası ise elinizdeki cihazın fiyatı, modeli ve bulunduğunuz ülkeye göre dağıtımı belirlenerek güncelleme halinde cihazınıza gelişi bekleniyor. Peki Android 8 hangi cihazlara geliyor? Android O’nın final sürümü şuan için çıkmış değil. 8 Haziran günü paylaşılan Android O 2. betayı kullanan kullanıcılara Temmuz ayı yani bulunduğumuz ayın ortasında son beta daha gelecek. Bundan sonra ise yani Ağustos ayında final sürümü geçişleri başlayacak.

Google Pixel/Nexus Android O Ne Zaman Gelecek?

Tahmin edebileceğiniz gibi bu cihazlar Google’ın olduğu için ilk bu cihazlara güncelleme gelecek. Bu bakımdan Ağustos ayı içerisinde yeni işletim sistemini alacak ilk cihazlar bunlar oluyor.

Samsung’a Android O Ne Zaman Gelecek?

Android O için şuan en çok konuşulan model Samsung cihazları oluyor. Samsung’un kullanıcısı oldukça fazla ve Android O için bekleyenlerin biraz daha beklemesinde fayda var. Geçtiğimiz yıl Nougat sistemi 143 gün sonra çıkmış Çin ve İngiltere’de çıkmıştı. Bu bakımdan yeni işletim sistemini 6 ay kadar beklemekte fayda var.

LG’ye Android O Ne Zaman Gelecek?

LG için Android O güncellemesi oldukça kısa bir sürede gelecek. Geçtiğimiz dönemlerde G5 modeline Nougat güncellemesi 91 gün sonra gelmiş, G4 içinse 75 gün sürmüştü. Bu bakımdan Android O güncellemesi 2.3 ay içerisinde gelecektir.

Sony’e Android O Ne Zaman Gelecek?

Sony için net bir şekilde konuşabiliriz. Her zaman olduğu gibi yeni işletim sistemi alma süresi ortalama 90-100 gün sürüyor. Amiral gemi cihazları için yeni işletim sistemini 3-4 ay içerisinde sunacaktır.

HTC’ye Android O Ne Zaman Gelecek?

HTC’nin Sony’den pek bir farkı yok aslında. Bu bakımdan 90-135 gün arasında güncelleme aldığı net. Android O için 3-5 ay kullanıcıların bekleyeceği kesin gibi.