Android 8.1 Oreo, Pixel ve Nexus cihazları için başladı

İki geliştirici önizleme sürümünden hemen sonra Android 8.1 Oreo kullanıcılar için artık hazır. Google, yeni işletim sistemini başlattığı Pixel 2 ve 2 XL, Pixel 1 ve 1 XL, Pixcel C tableti ve Nexus 6P ile 5X için yeni sistem görsellerini yayınladı.

Android 8.1 Oreo, aslında Android 8.0’ın bir nevi bakım sürümü olarak görülüyor. 8.1’in en büyük farkı, yapay zeka ile öğrenme işlemlerini mobil cihazlara uyumlu hale getiren bir NNAPI (Sinir Ağı Ağları API’si). ayrıca daha eski cihazlar bir CPU kullanırken, özel makine öğrenme donanımı bulunan cihazlar bu API ile hızlandırılıyor.

Android 8.1 Oreo Pixel ve Nexus cihazları için başladı

NNAPI için makine öğrenme işlemcisiyle beraber kullanılan ilk telefonlardan birisi Pixel 2, “Pixel Visual Core” adında Google tarafınca hazırlanan, sekiz çekirdekli özel SoC’ye ev sahipliği ediyor. Bu Google’ın ilk kullanıcısı SoC’si ve sekiz çekirdekli Qualcomm’un Snapdragon 835 işlemcisiyle çalışıyor. Intel’in desteğiyle hazırlanan Pixel Visual Core, güçlü NNAPI işlevleri ve Google’ın HDR + görüntü işlemesinden tam olarak 5 kat daha hızlı ve 10 kat daha az enerji tüketiyor.

Güncelleme kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara ülke sıralamasına göre gelecektir.