Android 8.0 Oreoya Ucuncu Taraf Eklentiler Gerekmiyor

Android 8.0 Oreo’ya Üçüncü Taraf Eklentiler Gerekmiyor

Google, kullanıcılarının işletim sistemi olan Oreo’da varsayılan yazdırma hizmetini aktif kıldığından üçüncü taraf eklentiler artık indirilip yüklenemeyecek.

Google ile mobil cihazlarda kablosuz baskı üzerine hizmet veren ancak kar amacı gütmeyen bir üyelik kuruluşu olarak bilinen Mopria Alliance’ın ortaklığıyla mümkün oldu. Android Open Source Project (AOSP) aracılığıyla Android ekibi ile beraber çalışarak Android 8.0 Oreo’nun gelişmesine katkıda bulundu. Mopria, Oreo’da cihazlarda yer alan üçüncü taraf uygulamalar için bazı gelişimler sağladı.

Google ile Mopria’nın Android 8.0 Oreo için yazdırma uzantılarına olan ihtiyacını ortadan kaldıran bir baskı hizmetini işaret ediyor. Bundan öncelerinde kullanıcılar üçüncü taraf eklentilere ihtiyaç duyarak yükleme yapıyorlardı. Ancak yeni işletim sistemiyle Mopria sertifikalı olan eklentiler sadece yüklenebilecek.

Google’ın Android 8.0 işletim sistemi akıllı cihazlara geldiğinde varsayılan hizmeti Ayarlar menüsüne gidip  “Bağlı cihazlar” a geçerek etkinleştirebilirsiniz. Daha sonra Yazdırma sekmesine geleceksiniz.  Varsayılan Yazdırma Hizmeti seçeneğinde detaylı inceleme yapabilirsiniz.