Android 8.0

Android 8.0 İsmi Netlik Kazanıyor

Google’ın mobil işletim sistemi olan Android serilerinin, yeni sürümleri için geri sayımlar başladı. Android 8.0 serisi olarak gelecek olan sürümün beta serilerinin de yayına girmesinden sonra ise merak edilen konu Android O işletim sisteminin adının ne olacağı konuşulmaya başlandı. Şimdi ise konu hakkında yeni iddialar gündeme gelmeye başladı. İşte isimler için yeni iddialar.

Android 8.0 işletim sistemi diğer bir adı ile Android O işletim sistemi beta sürümleriyle beraber yayına geçmeye başladı. Şu an için beta geliştirici sürümlere dahil olan akıllı telefon serilerinde kullanılmaya başlayan işletim sisteminin özellikleri de ortaya çıktı. Android akıllı telefonlara yeni bir hava getirecek olan işletim sistemi sürümüyle beraber bir yandan büyük değişimler beklenirken bir yandan da yeni sürümün adı merak ediliyor.

Her sürümde tatlı ve şekerleme isimleri kullanarak, bir nevi kendi standart sistemini oluşturan Google’ın bu seride de nasıl bir isim kullanacağı en az özellikler kadar merak ediliyor. Şimdiye kadar yeni seri mobil işletim sisteminin adı için Android Oreo iddiaları kullanılıyordu. Yine tatlı adıyla gelmesi beklenirken son iddialar Android Oreo ismini de yalanlamış oldu. Peki yeni seri nasıl bir isimle gelecek?

Android 8.0

Android 8.0 Adı İçin Yeni İddialar Neler?

Android 8.0 sürümü olarak gelecek olan son serinin beta sürümlerinde gözüken bazı detaylar isimler hakkında da bilgiler verdi. Geliştiriciler tarafından keşfedilen bir kod diziniyle beraber Android 8.0 adının Android OC olarak adlandırılacağı belirtiliyor. İşletim sisteminin kodları içerisinde yer alan birçok satırda “OC” ifadesinin geçiyor olması Android 8.0 sürümünün bu adı alacağını gösteriyor. Peki OC adı neyi ifade ediyor?

Aslında “OC” ifadesi bir nevi Google’ın benimsediği sistemleri destekler nitelikte. Şöyle ki Android OC adının, Oatmeal Cookie adını ifade edeceği düşünülüyor. Bu ifade ise uzun süredir Android serilerinde kullanılacak olan “yulaf ezmesi” anlamına geliyor. Android 8.0 işletim sistemi için kesin isim açıklamasını ise tabi ki Google yapacak. Fakat bu iddialar doğruysa uzun süredir konuşulan bir ismin değişmiş olduğunu göreceğiz. Yeni serinin adının ne zaman açıklanacağını ise bilmiyoruz.