anadolu farm 1

Anadolu Farm’ın Kurucusu, Çiftlik Bank Gibi Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı!

80 binden fazla insanı 511 milyon TL dolandıran Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın gibi yurt dışına kaçmayı düşünen Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir göz altına alındı. Karademir, Anadolu Farm üzerinden 200 milyon TL’lik vurgun yapmıştı.

Yeni üyenin parasını eski üyelere dağıtma şekliyle bir havuz sistemi olan saadet zinciri yapılanmaları, yavaş yavaş sonuna geliyor. Yinede bakanlıklara bağlı olan resmi merciler bu soygunları fark edene dek, binlerce vatandaş dolandırılmaya devam ediyor.

Çiftlik Bank, ülkemizdeki en organize dolandırıcılığı olarak ifade ediliyor. Bunun gibi dolandırıcılar ise saadet zinciri olarak yollarına devam etmek isterken, bakanlıklar bu yaptırımları mercek altına almaya başladı.

Ekolium A.Ş isimli bir şirkete ait olduğu bilinen Anadolu Farm ise şüpheli listesinin başında yer alıyor. 200 milyon TL vurgun yapan şirket için soruşturma başlamış durumda ve yatırımcılarına ödeme yaptığı kesilmişti. Bakanlık ise soruşturma kapsamında ödeme yapmaya engel olmadığını söylemişti.

Bu durum üzerine Anadolu Farm ile alakalı haberlerle ilgili, sayısız müşteriden İsa Kandemir, Çiftlik Bank gibi bir durum olmadığını söylemişti. Ancak devletin tespiti ve şüpheler doğru çıktı. Polisler İsa Kandemir’i yurt dışına çıkmak isterken yakaladı.

İsa Karademir ise muhtemelen tutuklanmak üzere adliyeye sevk edildi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?