moon 1

Amerika’nın Ay Görevleri Birer Yalan mı?

İnsanlığın ilk kez dünya dışında yer alan bir nesneye ayak bastığı uzay görevi olan Apollo 17’nin üstünden 45 yıl geçti ancak tartışmaları hala devam ediyor.

1972 yılında NASA tarafından yürütülen Apollo 17 görevi ile insanoğlu Ay’a ayak basmış çeşitli araştırma görevlerinde bulunmuştu. Birtakım komplo teorisyeni bu görevler sırasında çekilen fotoğrafları tekrar yorumlayarak dünyanın kafasını karıştırmaya başladı. 1972 yıllında Ay’a ayak basan Eugene Cernan ve Harrison Schmitt adındaki astronotlar toplam 22 saat araştırmada bulundu. Tüm bu araştırmaların fotoğrafları çekilerek bizimle paylaşıldı.

İlk olarak 1969 yılında Ay’a adım atan insanoğlu bu yıldan itibaren onlarca ziyaret gerçekleştirdi. Aradan geçen bunca yılın ardından artık insanoğlu Mars’a ayak basacağı günleri bekliyor. Tabi tüm bu olaylar olup biterken bir taraftan da bazı insanlar kendi görevlerini icra etmekten geri durmayarak bu görevlerin birer yalan olduğu ve tüm dünyanın kandırıldığının kanısında.

Apollo 17 Hiçbir Zaman Ay’a Gitmedi!

Tüm bu uzay görevlerini şüpheci bir yaklaşımla inceleyen birtakım teorisyenler NASA tarafından yayınlanan fotoğraflardan elde ettikleri bilgilerle tüm olan bitenin birer yanılsama olduğu iddiasında. Bazı teorisyenler aşağıda görülen fotoğrafta bir astronotun kaskına yansıyan görüntüdeki kişinin kasksız olduğunu iddia ediyor. Kuşkusuz Ay yüzeyinde kasksız astronotların yaşaması imkansız.

apollo-17

Bu tür video ve fotoğraflar sebebiyle birçok insan Apollo 17 görevi hakkında şüphe duyamaya ve Amerika’nın aslında hiç uzaya çıkmadığını düşünüyor. Tüm bu olan biten kargaşaya rağmen dünya genelinde insanların birçoğu insanlığın Ay’a çıktığını düşünüyor. Bu tür iddialar NASA’yı çeşitli açıklamalar yapmaya zorluyor.