AMD Ryzen Pro 2 1

AMD Ryzen Pro Serisi Ortaya Çıktı

İşlemci konusunda önde gelen firmalardan biri olan AMD, bir süredir işlemci modellerini yenilemekte. Son olarak Zen mimarisini tanıtan ve genel kullanım için yüksek performans odaklı Ryzen işlemci serisine geçiş yapan AMD, şimdi ise yeni bir seri daha duyurdu. Bu kez AMD Ryzen Pro işlemci serileri geliyor. İşte yeni işlemci modelleri.

AMD, Intel serilerine rakip olması adına işlemci modellerini yenilemeye başlamıştı. Teknoloji devinin son olarak AMD Ryzen modellerini piyasaya sürdüğünü gördük. AMD Ryzen serisinde oldukça yüksek bir performans ortaya koyacağı bilinen AMD Ryzen modellerinden sonra şimdi ise AMD Ryzen Pro modellerinin duyurusu gerçekleştirildi. Bu kez yeni serinin çok daha üstün özelliklere sahip olacağı ve iş odaklı işlemci modelleri olacağı belirtildi. Masaüstü bilgisayar serileri için hazırlandığı belirtilen yeni seri işlemcilerin 6 farklı model ile geleceği de belirtildi. Şimdilik iki modeli görülen yeni seri işlemcilerin özellikleri de ortaya çıktı.

AMD Ryzen Pro

AMD Ryzen Pro 1700X ve 1700 Modelleri

Ana model olarak karşımıza çıkacak olan yeni seri AMD Ryzen Pro 1700X serisinin 8 çekirdekli işlemciler olacağı açıklandı. 8 çekirdekli ve iş istasyonları için kullanılacağı açıklanan işlemcilerin hız değeri konusunda ise 3.4 GHz değeri sunuluyor. Standart hız seviyesi olarak gösterilen 3.4 GHz hız değerinin turbo kullanımında 3.8 GHz hız değeri sunulacağı belirtiliyor. Oldukça yüksek bir hız değeri sunacak olan yeni seri işlemcilerin yoğun işlem gücüne sahip olacağı da belirtildi. Mühendislerin ve geliştiriciler için sunulan yüksek iş hacminde kullanılan AMD Ryzen Pro işlemcilerinin en üst seviye modeller olacağı belirtiliyor.

AMD Ryzen Pro

Bununla beraber AMD Ryzen Pro modelinin 3 sınıfı olacağını da hatırlatalım. 1700X ve 1700 modeli Pro 7 modeli, diğer seriler Pro 5 modeli ve diğer seriler ise Pro 3 modeli olarak satışa çıkacak. En düşük özelliklere sahip olan model Pro 3 serisi olacak. Fakat yeni serinin en düşük modeli olsa da Pro 3 sınıfının da özellikleri de bir hayli başarılı. Şimdiden ilgi odağı olan serinin ne zaman fiyatlarının kesinleşeceği konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.