Amazon CEO 1

Amazon Patronunun Cep Telefonunu Hacklediği Söyleniyor

Bezos’un özel dedektiflerinden biri olan Amazon patronu Jeff Bezos’un cep telefonu haberlerinden ödün vermenin ve samimi fotoğrafların yayınlanmasının ardından Suudi Arabistan’ı girişimcinin cep telefonunu hacklemekle suçladı.

Amazon’un CEO’su Bezos’u Hacklediği İddia Edildi

Ofisinin araştırmacıları ve birkaç uzman, Suudi Arabistan makamlarının Bezo’nun cep telefonuna erişebildiğinden ve özel bilgiler edindiğinden çok emindiler, özel dedektif Gavin de Becker’i Cumartesi günü “The Daily Beast” web sitesinde yazdılar. Bezos’un sevgilisinin erkek kardeşi olmasına rağmen, sendika kağıdını “Ulusal Enquirer” ödünç veren SMS satan kâğıt, de Becker yazdı. Bunun sorumlusu gerçek olacaktı ama muhtemelen yanlış bir ipucu verdi. Araştırmacı, geçtiğimiz yılın ekim ayında Suudi Arabistan Konsolosluğu’ndaki Suudi gazeteci Jamal Khashoggi cinayetinden Bezos’un Washington Post tarafından yapılan kapsamlı kapsama ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Suudi Arabistan Amazon

Araştırmacının yazdığı gibi, Suudi Arabistan tacı prensi Mohammed bin Salman’ın “Washington Post” u önemli bir düşman olarak görünmekte. ABD Senatosu, CIA araştırmacılarının bir duruşmasını takiben Khashoggi’yi öldürdüğü için Bin Salman’ı suçladı.

“Ulusal Enquirer” Ocak ayında, haber sunucusu Lauren Sanchez’le dünyanın en zengin insanının evlilik dışı bir ilişkisi olduğunu bildirdi. Kısa bir süre önce, Bezos ve eşi MacKenzie, 25 yıllık evlilikten sonra ayrılmalarını açıkladılar.

Bezos, samimi fotoğraflarının ve kısa mesajlarının tabloid gazetecilerin eline nasıl geçtiğini bulmak için dedektif firma Gavin de Becker & Associates’i tuttu. Bezos, Ulusal Enquirer yayıncısı American Media Inc’i (AMI) şantaj girişiminde bulunmakla suçladı. Soruşturma durmazsa, özel fotoğraflarının yayınlanması ile tehdit edildi. Bezos baskıya boyun eğmedi ve bunun yerine AMI’dan kendisine e-posta attı.