Amazon

Amazon’un iade politikasını ihlal edenlere 6 yıl hapis cezası verildi

Amazon, iade politikasını ihlal ettiği ve şirketi 1.2 milyon dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle üç kişiyi dava etti ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılmalarını sağladı.


Müşterilerinin zor durumda kalmaması için şekillendirdiği iade politikasının birçok kişi tarafından kötü amaçlarla kullanıldığını, bu nedenle iade politikasında değişiklikler yaptığını duyuran Amazon, üç kişinin 6 sene hapis cezası almasını sağladı. Hapis cezası kararıyla sonuçlanan dava, şirketin 1.2 milyon dolar zarara uğradığı iddiası üzerine açıldı.

Amazon

Davada yer alan bilgilere göre Danijel Glumac, Erin ve Leah Finan isimli suçlular sadece 2 sene içerisinde 2700 elektronik cihaz sipariş etmiş. GoPro’dan Xbox’a, akıllı saatleden tabletlere kadar farklılık gösteren bu siparişlerin tümünün teslimattan sonra hasarlı olduğu bildirilmiş ve Amazon’dan yeni ürün talep edilmiş. Yeni ürün gönderilince de eski ürünler New York’a (Danijel Glumac) satılması için gönderilmiş. Ürünleri sipariş eden ve hasarlı olduklarını belirten Erin ve Leah çifti bu şekilde 750 bin dolar, Glumac ise 500 bin dolar kazanmış. Mahkeme, Erin ve Leah çiftinin sahte kimlik kullanımından çalıntı eşya satmaya kadar birçok suçtan arandığını da hesaba katarak çifte 1.2 milyon dolar ceza da verdi.

Kaynak