Amazon 1 1

Amazon En İlginç Patent Başvurusu Yaptı

E-ticaretin en başarılı firmalarından biri haline gelen Amazon, giderek genişlemeye devam ediyor. Son olarak firmanın yeni bir alışveriş sistemi üzerinde de çalıştığı ortaya çıktı. Bu kez kullanıcıları epey şaşırtacak bir konu ile gündeme gelen Amazon, artık fiyat karşılaştırma sistemine karşı yeni bir önlem alacak. İşte detaylar.

İnternet üzerinden alışveriş dönemi epey bir yaygınlaşmaya başladı. Özellikle son dönemde piyasaya giriş yapan yeni sistemlerle beraber online alışverişin daha da yaygınlaşmaya başladığını gördük. Bu alanda en iddialı firmalardan biri olan Amazon’un ise sektörün büyümesinde etkisi oldukça fazla.

Şu an için en büyük online alışveriş sistemlerinden birine sahip olan Amazon, son aldığı kararla beraber ise sektörde yönelimi değiştirecek. Yapılan son patent başvurusuyla beraber geliştirilen yeni sistemde ortaya çıkmış oldu. Buna göre yeni sistemde artık Amazon üzerinden alışveriş yapan kullanıcılara belli sınırlamalar getirileceği belirtildi.

Amazon

Amazon Fiyat Karşılaştırmasını Nasıl Engelleyecek?

Yeni sistemde Amazon’un diğer sitelerden farklı olarak rakipleri üzerinden ürün karşılaştırma dönemine son vereceği belirtiliyor. Bir ürün araştırdığınızda ve bu ürünü Amazon dışında başka bir site üzerinden de karşılaştırmak istediğinizde sistem kullanıma girecek. Yapay zekayla beraber kullanılan yeni algoritma sistemi doğrudan kullanıcıların başka sitelerden fiyat öğrenmesini engelleyecek. Tabi ki doğrudan bir engelleme durumu söz konusu olmayacak. Fiyat araştırması ve karşılaştırması yapmak isteyen kullanıcılara öneriler sunulacak.

Fiyat yanı sıra ekstra reklamlarla beraber kullanıcının sitede kalması sağlanacak. Bunun dışında yeni bir sisteme geçiş yapan sitenin daha farklı olarak nasıl kullanım sunacağı da bilinmiyor. Fakat fiyat karşılaştırma sisteminin doğrudan engellenme durumunun da söz konusu olmayacağını belirtelim. Yani kullanıcı Amazon’un bu sisteminin kullanıldığının pek de farkında olmayacak. Tüm yenilikleriyle patent başvurusu yapılan son teknolojisinin ne zaman kullanıma gireceği açıklanmadı. Kullanıcıların Amazon sitesine bakışı nasıl değişecek? Bilmek zor olsa da rekabet konusunda sitenin yeni sisteminin sıkıntılara yol açacağı da kesin.