Amazon Echoya yeni guncelleme geldi Fire TV kontrol edilebilecek

Amazon Echo’ya yeni güncelleme geldi, Fire TV kontrol edilebilecek!

Akıllı hoparlör pazarında en lider konumda yer alan Amazon, Echo isimli ürünüyle yeni bir güncelleme desteği sunuyor!

Bildiğiniz üzere Google kısa süre önce kendi hoparlörü olan Google home için bir güncelleme sunarak Chromecast üzerinden birçok videoyu izlemenize olanak sağlamıştı. Bu bakımdan Chromecast üzerinden video açmanız için bazı sesli komutlar söylemeniz yeterli oluyordu. Şimdi ise bu özelliğe benzer bir özellik Amazon Fire TV için gelmiş durumda. Amazon tarafınca gelen güncellemeyle beraber Amazon Echo sayesinde Fire TV‘yi kontrol edebileceksiniz.

Bu bakımdan TV’de istediğiniz an videoları izlemeniz için kumanda olmadan sesli komutlarla iş görebileceksiniz. Ayrıca belirtelim ki Amazon Echo hazırda yer alan Avrupa pazarında henüz dahi aktif bir şekilde satışa çıkmış değil. bunun sebebi ise Amazon dil desteği konusunda bazı sıkıntılar yaşaması.

Amazon Echoya yeni güncelleme geldi Fire TV kontrol edilebilecek 1

Ülkemizde aktiflik söz konusu değil!

Google Home için Fransızca dil desteği hali hazırda kullanıma geçmi durumda olurken, Amerikalı dev bu bakımdan pazarda çok ciddi bir yere sahip olabilir. Bunla beraber Apple’ın Microsoft’un ve Harman’ın pazara girmesiyle dengeler bozulacak. Akıllı hoparlörlerin Türkiye’de aktif olarak kullanılmadığı da bir gerçek.