Amazon Echo

Amazon Echo, Apple HomePod’a Karşı Ataklara Başladı

WWDC 2017 etkinliğinde tanıtılan akıllı ev hoparlörü Apple HomePod, bu alanda en iddialı ürünlerden biri oldu. Sadece Apple’ın adının bile olması bu alandaki rakipleri oldukça zorlayacak gibi gözüküyor. Firmalarında Apple’a karşı adımları bir bir gelmeye başladı. Son olarak Amazon Echo için yeni bir güncelleme hamlesi geldiğini gördük. İşte detaylar.

Amazon Echo akıllı ev hoparlörü için ilk sunulan modellerden biri olarak biliniyor. Oldukça profesyonel bir yapıya sahip olmasıyla beraber öne çıkan serilerden biri haline gelen Amazon Echo, her ne kadar bu alanda ilk ürünlerden biri olsa da cihazın yapabileceklerinin oldukça sınırlı olması da dikkat çeken detaylardan biri oldu.

Şimdi ise pazara yeni bir rakip girdi. Apple’ın HomePod adı verilen yeni cihazının piyasaya giriş yapmasıyla beraber Amazon Echo rakiplerinin ciddi adımlar attığını görmüş olacak ki akıllı ev hoparlörü için yeni güncellemelerde duyuruldu. Bu kez duyurulan yeni güncellemeyle beraber Amazon Echo asistanının özellikleri de net bir şekilde artırılmış oldu. Apple’ın HomePod serisine karşı yerini kaybetmemek için markanın attığı adımlar neler? Şimdi buna bakalım.

Amazon Echo

Amazon Echo Video Güncellemesi

Yeni sistem bir nevi video içerik güncellemesi olarak gösteriliyor. Amazon Echo üzerinde yayınlanan Video Skill API sayesinde kullanıma giren yeni güncelleme, akıllı ev hoparlörüne video desteği getiriyor. Tabi ki hoparlör video görüntülemesi yapmayacak. Bunun yerine artık video ses komutları çalıştırılacak. Amazon Echo artık sesli komutlarla beraber videoları çalıştırabilecek. Sadece bir komutunuzla kanal değiştirebileceksiniz.

İzlemek istediğiniz içeriğe göre arama yaptırabileceksiniz. Kısacası bir televizyon kumandası ile kanal bakımından neler yapılabiliyorsa Amazon Echo tüm bunları yerine getirebilecek. Şu an yayınlanan yeni güncellemeyle beraber Apple’ın HomePod sistemine bir cevap verilmek istense de söz konusu güncellemenin ne kadar başarılı olacağı henüz belli değil. Bunun yanında Amazon Echo cihazına sürekli olarak yeni güncellemeler gelmeye devam edeceğini de belirtelim.