Alkol

Alkol kullanımı kalıcı genetik hasara yol açabiliyor!

Yapılan araştırmalar, alkol kullanımının kök hücrelerin DNA’larında kalıcı olarak genetik hasara neden olduğunu ortaya koydu. Buna bağlı olarak aşırı alkol tüketiminin kansere yol açtığı söylenebilir. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Alkol tüketiminin zararları hakkında birçok araştırma yapılıyor ve düzenli alkol tüketiminin vücutta ne gibi etkilere neden olabileceği araştırılıyor. Bazı bilim insanları ve araştırmalar alkol tüketiminin çok yüksek seviyelerde olmadığı sürece zararlı olmadığını, hatta bazı durumlara yardımcı olabileceğini iddia ederken, bazı araştırmalar ise alkolün vücudun dengesini temelden sarstığını ve kesin bir şekilde zararlı olduğunu öne sürüyor. Cambridge Üniversitesi tarafından yayımlanan bir araştırma yazısı, alkol tüketiminin kesin bir şekilde zararlı olduğunu ve hatta kansere neden olabileceğini gösteriyor.

alkol kullanımı

Alkol zehirli madde olarak parçalanıyor

Araştırmada görev alan Profesör Ketan Patel, alkolün vücuda giriş yaptıktan sonra direkt olarak zarar vermediğini dile getirdi. Alkolün sindirim sistemindeki süreçte parçalanarak asetaldehit isimli zehirli bir maddeye dönüştüğünü belirten Prof. Patel, bu maddenin hücrelerin DNA’sına zarar verdiğini söyledi. Ayrıca daha önceki araştırmaların asetaldehitin vücuttaki etkisine odaklanmadığını, elde ettikleri sonuçların yeni olduğunu da paylaştı.