Algilama Zayifligi Uberin Asya Rakipleri 25 Milyar Dolara Oynuyor

Algılama Zayıflığı, Uber’in Asya Rakipleri 2,5 Milyar Dolara Oynuyor

HONG KONG – Doğu Asya’da Uber’in en büyük rakipleri korkuyor.

Güneydoğu Asya’da hakimiyet için Uber ile rekabet eden Singapur merkezli yolculuk paylaşım şirketi Grab, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kısmen bir zamanlar usta Uber rakiplerinden Didi Chuxing’in yardımıyla 2.5 milyar dolara yakın bir fon yükselterek yuvarlak artış beklediğini söyledi. , Çin’deki Amerikalı rakibinden üstün geldi.

Kayıtta konuşma yetkisi olmayan anlaşmaya istinaden bir kişiye göre , Didi ve Japon teknoloji yatırımları devi SoftBank’ın toplamda 6 milyar dolardan fazla tutunacağı 2 milyar dolarlık bir turda yer alacak .

Didi ve SoftBank bu kadar büyük miktarda nakit para yatırırken, Çin’de neyi tekrar edebilecekleri konusunda bahis yapıyorlar. Burada Uber,% 17 hisseye karşılık olarak Didi’ye sattı. Yakın bir tarihte Uber , Rusya’da benzer bir adım atarak, burada rekabetini azaltmak için Yandex.Taxi ile ortaklık kurdu.

Güneydoğu Asya, büyük, genç, teknoloji meraklı bir nüfusa sahipken, teknoloji şirketleri için cazip bir pazar olmuştur, ancak bölgedeki büyük kültürel ve dil farklılıkları konularda karmaşıktır. Analistler genellikle pazar lideri olarak Kepçe’ye işaret ediyor ancak Uber birçok pazarda rekabetçi kalmaya devam ediyor. Bazı yerlerde yerel rakipler de zorluklarla karşılaştı.

Şimdi para ile iyi stoklanmış ve sadece bölgede odaklanmış olan Grab, Uber’i zorlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz ay Uber’deki bir ortak ayaklanma, Travis Kalanick’in başkanı olarak atılmasına yol açtı ; çünkü Uber, cinsel taciz ve ayrımcılığı içeren bir işyeri kültürüne sahip olduğu görüşündeydi ve bu politikalar, Kolluk kuvvetiyle ve hatta ortaklarla uğraşırken zarfı itti.
Yatırım, Uber’in Didi ile olan ortaklığıyla ilgili soruları da gündeme getiriyor. İkili şimdi Çin’de ortak olsa da, Pazartesi günü açıklanan yatırım, başka yerdeki Didi’nin hala Uber’i rakip gördüğünü açıkça ortaya koyuyor. Didi’nin kurucusu ve CEO’su Cheng Wei, açıklamada, Grab’un “Güneydoğu Asya’nın internet ekonomisinde açık bir liderliği” kurduğunu söyleyerek kendisinin hangi tarafta olduğunu gösterdi.
Yine de Uber, Grab’un Güneydoğu Asya’daki tek rakibi değildir. Bölgenin en önemli pazarlarından biri olan Endonezya’da Grab, yerel rakip Go-Jek’le yoğun yerel rekabet edebilecek bir yarışta karşı çıkıyor. Her iki şirket de otomobil ve kamyonların yanı sıra motosiklet taksilerinden de faydalanmaktadır.

Yeni fon artırma, Grab’ın geçen sonbaharda kaldırdığı 750 milyon dolarlık önemli bir sıçrama. Ancak yeni 6 milyar dolarlık değerleme, Grab’ın hala Didi ve Uber’e kıyasla çok küçük olduğunu gösteriyor. Dibi yaklaşık 50 milyar dolar değerinde iken Uber yaklaşık 70 milyar dolar değerinde.

Didi ve Grab, hem Uber’in ana rakibi Lyft’i kapsayan küresel bir ortaklığın parçası . Kapmak ayrıca, daha geniş bir mobil ödeme sistemi oluşturmak için çalışma da dahil olmak üzere, Didi’nin ev pazarından başka ipuçları alıyor.