aleynatilki telif 1

Aleyna Tilki’nin Şarkısı Neden Telif Yedi, İşte Detaylar

Uzun zamandır gündemde olan Aleyna Tilki’nin şarkısına neden telif geldi? İşte resmi açıklama ve tüm detaylar.

Kısa süre önce Çağatay Akman’ın 240 milyondan fazla görüntülenme alan ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak‘ şarkısı, Anna RF‘de yer alan telif hakları ihlalinden dolayı Youtube’dan kaldırılmış ve sosyal medyada çok fazla konuşulmuştu.
Dün geç saatlerde ise aynı durum Aleyna Tilki’nin başına geldi. Cevapsız Çınlama şarkısı 200 milyonu aşarken telif hakları ihlalinden dolayı YouTube‘dan kaldırıldı. İşin detayına bakıldığında ise Telif ihlilalinin Aleyna Tilki‘ye ait olması kafaları karıştırdı. Bu durumdan hemen sonra Aleyna Tilki kendi şarkısına neden telif geldiği sorulmuş ve Netd Müzik cephesinden, DMC‘nin Genel Müdürü Samsun Demir, Twitter hesabı üzerinden konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Aslında sorun tahmin edilebileceğiniz üzerine sahte hesaptan dolayı gelmiş bulunuyor.

aleynatilki

Sayın Demir’in açıklaması ise şöyle:

“Değerli müzikseverler,

Bu gece YouTube’a kendini Aleyna Tilki adıyla tanıtan birisi başvurmuştur.Klibi için izin vermediğini beyan etmiştir. Bu başvuru nedeniyle maalesef YouTube Emrah Karaduman & Aleyna Tilki “Cevapsız Çınlama” klibini kapatmış bulunmaktadır. Bu kişinin tespiti için gerekli yasal başvuruları yapacağız. Diğer yandan YouTube nezdinde başvuruda bulunuyoruz. Bu konuyu en kısa sürede çözmek için çaba sarfedeceğimizi bilmenizi isterim.”

Son olarak Netd Müzik ve DMC‘nin YouTube üzerinde şarkının yeniden yayına alınması için şimdiden ne gerekiyorsa yapmaya başladıkları bilinirken, sahte telif işleri gün geçtikçe artış gösteriyor. Çağatay Akman, Aleyna Tilki bu teliflerden zarar görürken yarın bir başka sanatçının böyle bir durum yaşaması şimdiden bekleniyor. Bakalım YouTube bu gibi durumlar için nasıl bir önlem alacak bekleyip göreceğiz.