Alexa Away mode

Alexa, hırsızları evden kaçırmak için kaydedilmiş sohbetleri kullanıyor

Alexa‘nın yeni özelliği Away Mode, eve hırsız girmesi durumunda kaydedilmiş sohbetleri kullanıyor ve hırsızı korkutarak kaçırıyor.


Ses komutlarıyla kontrol edilebilen ve rezervasyon yapmaktan şarkı çalmaya kadar farklı özelliklere sahip olan akıllı hoparlörler, şimdi de evleri hırsızlara karşı koruyor. Alexa’nın yeni özelliği Away Mode, hırsızları evden kaçırmak adına kaydedilmiş sohbet seslerini kullanıyor. Özellik, hırsızların evde kimse olmadığı zaman aralıklarından faydalanmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş.

Akıllı hoparlör, Saturday Night Live ve It’s Always Sunny in Philadelphia’nın senaryolarını yazan ekip tarafından özenle hazırlanmış birkaç kayıtlı sohbete sahip. Bunlar arasında masa oyunu kuralları konusunda tartışan kişilerin, podcast için fikir üretmeye çalışan arkadaşların ve hatta televizyon izlediği sırada tartışan bir çiftin konuşmaları bulunuyor.

Yeni özellik kullanıcıların %36’sından beş yıldız, %31’inden ise bir yıldız aldı. Özelliğin kesin bir şekilde hırsızlığı engelleyebileceği söylenemez, fakat bazı olaylarda yardımcı olacağına hiç şüphe yok.

Kaynak