Akilli Telefonu Hizlandirma 1

Akıllı Telefonlarınızı Hızlandırmanın Yolları

Akıllı telefonunuz çok mu yavaş? Bunun nedeni yaşlanmaya bağlı olabilir, çünkü artan yaşamla birlikte mobil cihazınız yavaşlama eğilimindedir. Akıllı telefonun nasıl daha hızlı hale geldiğiyle ilgili 10 ipucumuz var.

Güncellemeler Evet, Ancak Arka Planda Değil

İşletim sistemleri sürekli gelişiyor. Bu sadece güvenlik açıklarını ortadan kaldırmaz, aynı zamanda akıllı telefonun performansını da arttırır. Bu nedenle, akıllı telefon size böyle bir güncelleme sunuyorsa, her durumda kullanmanız gerekir ve daha sonra gerekirse daha hızlı bir akıllı telefonun keyfini çıkarın.

Akıllı Telefonu Hızlandırma

Yalnızca işletim sistemi düzenli güncellemeler almaz, aynı zamanda yüklü uygulamalar da düzenli olarak geliştirilir. Ancak, güncellemelerin arka planda otomatik olarak yapılmamasını sağlamalısınız.

Yeniden Başlat Temizler

Basit, ancak büyük yararı vardır. Akıllı telefon her zaman çalışıyor olsa bile, hedeflenen bir yeniden başlatma, hız açısından harikalara neden olabilir. Tam kapatma, geçici verileri temizler ve bazen başlatılan ancak artık gerekmeyen arka plan işlemlerini ortadan kaldırır.

Boş Alan

Özellikle Android çok cachelastig çalışır ve boş yer olmadığında yavaşlar. Bellek neredeyse tamamen doluysa, bu çeşitli şekillerde giderilebilir: uygulamaları silin, kişileri yeniden konumlandırın, PC’ye görüntü aktarın. Harici belleği değil, dahili belleği kolaylaştırmanız önemlidir. Daha yeni işletim sistemlerinde, dahili ve harici bellek de kısmen “birleştirilebilir”.

Ana Ekran Sayısını Azaltın

Akıllı telefon aynı zamanda ana ekran sayısıyla yavaşlama eğilimindedir. Bu nedenle, şu soruyu sormak gerekir, gerçekten her uygulamaya ihtiyaçım var mı? Ana ekranlardaki uygulamaların sayısına bağlı olarak, birçok kullanıcının varsayılan olarak ayarladığından çok daha düşük bir sayıya ihtiyacı olacaktır. Modele bağlı olarak, ana ekranları nasıl azaltabileceğiniz biraz farklıdır – özellikle akıllı telefonuna bakmak en iyisidir. Bazı durumlarda, Giriş tuşunu basılı tutmak yeterlidir, diğerleri arka planı tıklatmalı, diğerleri ekrana iki parmağını koyup bir araya getirmelidir. Tüm ana ekranlara genel bir bakış görünecektir. Gereksiz yere, görüntülenen çöp kutusunun yönünü kolayca çekebilirsiniz.