Akıllı Telefonlar Nasıl Güncelleme Alıyor?

Günümüzde nerdeyse herkes akıllı telefon kullanmaktadır. Zaman içinde telefonların güncellemelerinin yapılması ve sürüm yükseltilmesi söz konusu olmaktadır. Akıllı telefonlarda var olan özelliklerin düzeltilip yenilenmesi, yeni olan özelliklerin yüklenmesi için telefon programlarının yapımcıları tarafından update edilerek düzenlenmektedir. Çoğunluğu Android olan cihazların güncellenmesi yapılarak yeni sürüme geçmek veya yeni programları kurmak mümkün olmaktadır. Kullanıcılar akıllı telefonlar nasıl güncelleme alıyor kadar güncellemeyi nasıl yapacağını da merak etmektedir.


Akıllı Telefonların Güncellemesi Kaç Şekilde Yapılır?

Android cihazların sürüm güncellemesinin iki şekilde yapılması mümkündür. Güncelleme;

  • Cep telefonun markasının bilgisayar uygulaması üzerinden sürüm güncellemesi yapılabilir
  • Cep telefonu cihazı üzerinde yayınlanan OTA ile güncellenebilir.

Bilgisayar uygulaması ile güncelleme yağmak yerine OTA güncellemesi daha hızlı ve basit olmaktadır. Güncellemeleri cihazın mobil verisi üzerinden yapmamak gerekir. Çünkü bazı verilerin boyutu büyük olduğundan Wi-Fi kullanmak daha doğru olur. Ayrıca şarjının bitmesine yakın başlatılan güncellemeler bitmeden telefon kapanabiliyor. Bu hususlara dikkat etmekte fayda vardır.

Akıllı Telefonlarda Güncelleme Nasıl Yapılır?

Akıllı cihazların OTA güncellemeleri açık olduğu müddetçe devamlı yeni güncellemeler gelmektedir. Düzenli yapılan kontroller sırasına yeni gelen güncellemeler alınmalı, indirilmeli ve cihaza yüklenmelidir. Wifi aracılığıyla otomatik indir seçeneği seçildiğinde cihaz wifiye bağlandığında gelen güncellemeleri otomatik olarak indirip yükler. Şayet Güncelleme Denetle seçeneği tıklanırsa en son güncellemeler ekranda görülecektir. Bu durumda kullanıcının indirerek kurulumu yapması gerekecektir.