moduler cep

Telefon yarışına Facebook’da dahil oluyor

Bildiğiniz üzere modüler telefonlar özelinde, gerek Google gerekse Moto Z ile Levono adından söz ettirirken; bu yarışa yeni bir oyuncu olarak Facebook da yer alacak gibi gözüküyor.

Facebook‘un patatentini almış olduğu “modüler elektromekanik cihaz” ın görüntülerinin ortay çıkması ile birlikte, Facebook‘un bir telefon işlevi görebilecek olan bir modüler cihaz hazırlığında olduğunu görüyoruz.

facebook 22Modüler Telefon1

Business Insider haberine göre, Facebook’un Project Ara’ya ilgisinin arkasında Building 8 adını taşıyan birim bulunuyor. Bu birim eski bir Google çalışanı olan Regina Dugan tarafından yönetilmekte ve Building 8’in kadrosunda ise Project Ara’da görev yapmış pek çok kişi yer aldığı biliniyor.

Cihazın Özellikleri Nelerdir

Ortaya çıkan taslağa göre bir akıllı telefon görünümü yer almasa dahi üzerine bir çok modüller takılarak kullanılabileceği düşünülüyor. Cihaz bir sunucuya bağlı olarak çalışacak ve eklenen modüller ile yeni özellikler kazanabiliyor.

Yapılan patent başvurusundan çıkardığımız sonuç facebook’un da belki yakın bir zamanda olmasa da yakın bir gelecekte akıllı telefon pazarına göz kırptığını düşünmeden edemiyoruz.