Samsung

Akıllı Saat Sıralamasında Samsung Öne Geçti

Akıllı telefon sektöründe yaşanan rekabet sadece bu alanla sınırlı kalmaktan çıkmaya başladı. Sadece akıllı telefonlarda değil artık akıllı saatlerde de benzeri bir rekabet durumu söz konusu. Akıllı saat alanında öne çıkan yarışta her sene sıralamanın da değiştiğini görüyoruz. Bu senede benzeri bir durum yaşandı ve sıralama yine değişti. Öne geçen marka ise Samsung oldu. İşte detaylar.

Akıllı saat sektörünün lideri olarak gösterilen firma Apple. Tüm akıllı saat pazarında Apple Watch akıllı saatleriyle geniş yer bulan markanın pazarın yarısından çoğuna hakim olduğunu da görüyoruz. Son açıklanan verilere göre de %53’lük bir oranla Apple’ın liderliği devam ediyor. Liderliğini kesin olarak kanıtlamış olan Apple’ın dışında listede yer alan diğer markalar ise Samsung ve Fitbit olarak biliniyor. İlk üç sırada yer alan markaların sektörde yer alan sıralamalarının ise sürekli olarak değiştiğini görüyoruz. Son olarak açıklanan rakamlara göre artık Samsung ikinci sırada yer alıyor.

Samsung İlerlemesi Devam Ediyor

Yeni amiral gemisi akıllı telefon modelleriyle beraber satış rekorları kırdığı bilinen Samsung, şimdi ise akıllı saat alanında benzeri bir adımla gündemde. 2017 birinci çeyreği verileriyle beraber markanın bu alanda da öne geçmeye başladığı da görülüyor. Yapılan son pazar araştırmasına göre Samsung bu alanda liderliği alamasa da ikinci sırada yer almayı başarmış gözüküyor.

Samsung

Her ne kadar Apple’ın hemen ardından akıllı saat dünyasında Samsung’un yer aldığı konuşulsa da ikinci sırada bir başka akıllı saat devi olan Fitbit yer alıyordu. Şimdi ise bu durum değişti ve Güney Koreli teknoloji devi ikinci sıraya yerleşti. Son satış rakamlarına göre Fitbit akıllı saat satışları artış gösterse de Güney Koreli teknoloji devi satışlarında daha yüksek başarı elde etmiş ve pazarda ikinci sırada yer almayı başarmış.

%12.8’lik bir dilime sahip olarak öne çıkan markanın, Fitbit akıllı saatlerinin %12.2’lik pazar payını geçtiği görülüyor. Şimdilik yeni seri akıllı saatleriyle ikinci sırada yer alsa da Apple’ın %53’lük Pazar payına ulaşmanın ise pek mümkün olmadığı görülüyor. Pazarda uzun vadede daha nasıl bir değişim durumu olacağı ise merak konusu.