Akıllı Saat

Akıllı Saat Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı saatler konusunda araştırmalarımızı yaparken En iyi veya en ucuz terimleri ile yapılan aramalarda karşılaşılacak olan sonuçlara dikkat etmek gerekir. Akıllı Saatlerde de bir imei kaydı konusunu da bir yandan düşünmek gerekir. Özellikle yurt dışından gelen ve ülkemizde kullanılan akıllı saatlere imei kaydı genellikle yapılmamış oluyor.


Peki akıllı saat alırken nelere dikkat edilmeli!

Popülasyonunun artmaya başladığı akıllı saatlerde En iyi Akıllı saatler hangileridir? Akıllı telefon üreticileri yani Samsung, Apple, Asus, Huawei gibi markalar akıllı saatleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmaktadırlar.

Üreticiler bir yandan pazara daha iyi ve daha akıllı saatler sunmaya çalışırken, bir yandan da tasarımları ile de kullanıcıların beğenisini kazanmaya çalışıyorlar. Akıllı saatlerde Kalp atış hızı monitörleri ve diğer sensörler ile kazanılan bir çok özelliği barındıran akıllı saatlerden hangisini satın alabilmek için bazı önemli bilgilere sahip olmanız gerekir.

Akıllı Saat Alırken Dikkat Edilecekler

İlk olarak çok para vermeden alabileceğiniz en mükemmel olan akıllı saat aranmalıdır. Bu kalitede bir akıllı saat basit bir şekilde tasarlanmış ve lüks bir ekrana sahip olurken ekranı ise yüksek çözünürlüğe sahip olmalıdır. Ayrıca gerek dış ortam verileri gerekse gps verilerine sahip olma ve kalp hızı ölçme gibi özellikleri barındırmalıdır.

Bu özelliklerin bir akıllı saatin tüm ekosistemini ve bu sensörlerin durumun tam kontrolünü sağladığını bilmek önemlidir. Akıllı Saatlerin birçok dili desteklemesi de aynı zamanda önemlidir veya indirilebilir dil desteğine sahip olması gereklidir.

Akıllı saatlerin dahili hafıza alanı ve SD kart yani hafıza kartı desteği önemlidir. Bazı akıllı saatlerde depolama alanın az olması ileride farklı sorunlar çıkabiliyor. Bu durumda  akıllı saati istediğiniz gibi kullanımınızı engelliyor. Akıllı Saat ile Fotoğraf çekimi, müzik yükleme, bluetooth ile fotoğraf gönderme, internet bağlantı sorunları ile karşı karşıya kalmanız olası bir hal alıyor.

Diğer önemli konu ise imei kaydı hakkındadır. Genellikle yurt dışından gelmiş veya getirilmiş olan akıllı saatlerde imei kaydı genelde bulunmuyor. Bu da kapanma ve kullanamama durumu oluşturmaktadır. Her ne kadar kişisel garanti verilse de ilerleyen aylarda cihaz için kayıt dışı uyarısı almanız muhtemel bir durum olduğunu hatırlatalım.