Akilli Saat Pazari 1

Akıllı Saat Pazarı Büyüyor, Apple Watch 1. Sırada

Yeni bir rapora göre, akıllı saat pazarı 2019 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 50 büyüdü. Alan hala Apple tarafından yönetiliyor, aynı zamanda Samsung, Huawei ve Fitbit güçlü adımlar kaydetti.

akıllı saat

Apple Watch Yüzde 49 Artışla Yükseldi

Counterpoint Research, bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 daha fazla akıllı saat satıldığını bildirdi. Birincisi ve en önemlisi Apple Watch, yüzde 49’luk bir satış artışıyla yükseldi. Tüm pazarın neredeyse yüzde 36’sını talep edebiliyor. En çok istenen özellik EKG işlevselliğidir.

Samsung Yüzde 11 Arttı

Kore devi Samsung, yüzde 11 artarak saat satışlarını yüzde 127’ye katladı. Geçen yıl zorlukla alakalı olan Huawei, bu kez müşterilerinin neredeyse yüzde 3’ünü kazanabiliyordu.

Analistler ayrıca Nubia’nın akıllı telefon / akıllı saat hibrit cihazı hakkında yorumda bulunuyorlar. Counterpoint, cihazların daha ince ve daha şık olması gerektiğine ve aynı zamanda başarılı olmak için daha sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip olduğuna inanıyor. Kitle pazarına giriş, ancak 2025 yılından sonra bu tür tasarımlar yaratmalıdır.