Qualcomm akilli hoparlor islemci 1 e1497463249109

Akıllı Hoparlör Serileri İçin Özel Qualcomm İşlemcisi

Son olarak WWDC 2017 etkinliğinde Apple’ın tanıtımını yaptığı akıllı hoparlör HomePod serisiyle beraber bu alana duyulan ilgi de bir hayli artmaya başladı. Yeni bir teknoloji olarak akıllı hoparlörlerin yaygınlaşmasıyla beraber ise bu alana özel bazı teknolojilerin sunulmaya başlandığını gördük. Son haber ise Qualcomm tarafından geldi. Qualcomm tüm bu akıllı hoparlör serilerine özel işlemciler üretiyor. İşte detaylar.

Akıllı telefonlar ve tabletlerle beraber mobil teknolojiler bir hayli gelişti. Standart olarak kullanılan işlemciler, grafik birimleri, bellekler kısacağı hemen hemen her donanım parçasında değişiklikler görmeye başladık. Fakat tabi ki akıllı telefon ve tablet teknolojileri de yerinde saymıyor. Bu teknolojilerin de hem hızlı bir gelişim gösterdiğini görüyoruz.

Hem de mobil alanda yeni ürünler karşımıza çıkıyor. Son olarak popüler olan cihazlar ise akıllı hoparlör serileri. Birçok markanın mevcut teknolojilerle beraber geliştirerek piyasaya sunduğu yeni seri akıllı hoparlörleri değiştirecek teknolojilerde yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İlk adımı Qualcomm attı. Marka yaptığı açıklamada sadece bu ürünler için yeni seri bir işlemci geliştirdiğini duyurdu.

Qualcomm akıllı hoparlör işlemci

Qualcomm Akıllı Hoparlör İşlemcileri

Kısa süre önce yapılan tanıtımlarla beraber ortaya çıkan yeni seri Qualcomm işlemci modellerinin sadece akıllı ev hoparlörlerine özel seriler olduğu açıklandı. Yapılan açıklamayla beraber yeni seri işlemcilerin hem mikrofon hem ses tanıma hem de komut verme yeteneğini bir araya topluyor. Bu sayede hem ekstra maliyet oluşturacak donanımlara gerek kalmıyor hem de çok daha kararlı çalışan bir akıllı ev hoparlörü elde edilmiş oluyor.

Tanıtılan ilk modeller içerisinde APQ8009 serisine ve APQ8018 serisine yer verilmiş durumda. Her iki işlemcide de yer alan Qualcomm AllPlay özelliği sayesinde diğer hoparlörlerle de anında bağlantı kurulmasını sağlayan Qualcomm işlemcilerinin, Yüksek kablosuz bağlantı desteği ve Bluetooth desteği sunduğunu da görüyoruz. Bir nevi tüm sistemleri bir araya getirecek olan Qualcomm akıllı hoparlörü işlemcileri şu an için kullanıma girmeye hazırlanmakta. Amazon Echo üzerinde denemeleri devam eden serinin hangi markalar tarafından tercih edileceği ise kesin değil.