Airbnb ve Skyscanner’ın da Aralarında Olduğu 20 Siteye Erişim Engeli Geliyor!

TÜRSAB, Airbnb, Skyscanner’ın da aralarında bulunduğu 20 siteye dava açıyor. Bildiğiniz üzere ülkemizde Booking.com’a erişim engeli getirilmişti. Yapılan açıklamalar ile erişim engelinin kaldırılması beklenirken; durum daha da karmaşık hale geliyor.


TÜRSAB‘ın aralarında Airbnb ve Skyscanner‘ın da olduğu 20 platforma erişim engeli getirilmesi için dava açmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

TÜRSAB, yönetim kurulu toplantısında alındığı belirtilen kararda bu platformların ülkemizde Türk müşterilere hizmet verip herhangi bir vergi ödemediği bu nedenle de Türk seyahat acentaları ve tur operatörlerinin haksız rekabete maruz kaldığı gerekçe olarak gösteriliyor.

TÜRSAB’dan yapılan açıklama ise şu şekilde.

TÜRSAB Booking.com’la aynı durumda olan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı.

Yönetim Kurulu toplantısında konuyu gündemine alan TÜRSAB, Türk pazarında, Türk müşteriye, Türkiye’de ürün ve hizmet satarak kazanç elde etmesine rağmen, vergi ödemeyerek Türk Seyahat Acentaları ve Türk Tur Operatörleriyle haksız rekabet eden Airbnb, Agoda, Skyscaner ve Expedia gibi 20’ye yakın internet sitesi ile ilgili hukuki işlem başlatacak.