age-of-empires

Age of Empires: Definitive Edition Çıkış Tarihi Ertelendi

Bir zamanlar tüm dünyayı kasıp kavuran, tüm oyun severlerin bir noktada hem fikir olduğu oyunların başını çeken Age of Empires geçtiğimiz günlerde son serisi Definitive Edition’u 19 Ekim’de satışa sunacağını açıklamıştı.

Microsoft’tan gelen son haberler oyun severleri biraz üzecek cinsten, yapılan açıklamada oyunun 2018 yılının başlarında raflarda yerini alacağı bildirildi. Satışa sunulacak oyun yalnızca Windows 10 kullanıcıları tarafından oynanabilecek.

Microsoft oyunun çıkış tarihindeki erteleme haberinden sonra oyun severleri sevindirecek bir haber daha paylaştı. Firma oyun raflarda yerini alana kadar Beta sürümünü Pazartesi gününden itibaren kullanıcılara sunacak.

Age of Empires: Definitive Edition Çıkış Tarihi Ertelendi

1997 senesinde Ensemble Studios tarafından geliştirilip Microsoft tarafından da piyasaya sürülen Age of Empires gerçek – zamanlı strateji oyunlarının en iyilerinden olarak kabul görmektedir. Tarihi teknoloji, yapı ve hikayelerden yola çıkarak süregelen oyun yapısı kullanıcıların ilgisini oldukça çekmişti.

Dünya üzerinde en çok oynanan oyunlardan bir tanesi olan Age of Empires sırasıyla Age of Empires II: The Age of Kings, Age of Mythology ve Age of Empires III gibi oyunların ilk sürümü oldu. Zamanla Microsoft tarafından farklı modlarda yayımlandı, bunlar; Age of Empires II: HD Edition, Age of Empires III: Asian Dynasties, The War Chiefs.