Adobe Scan

Adobe Scan Akıllı Telefonlarda PDF Sorununu Çözüyor

Dünyanın en büyük yazılım firmalarından biri olan Adobe, yine uzun süredir beklenen bir uygulamayı yayına soktu. Mobil sürümler için yayınlanan Adobe Scan uygulamasıyla beraber artık kullanıcıların saniyeler içerisinde belgelerini PDF formatına çevirmelerine olanak sağlanıyor. İşte detaylar.

Resmi yazışmalarda, sunularda, belge düzenlemelerde kısacası hemen hemen birçok resmi alanda PDF dosya formatının geçerliliği tartışılmaz düzeyde. Özellikle resmiyet konusunda genel kabul gören bir format olması PDF’in giderek yaygınlaşmasını da sağlıyor. Fakat her ne kadar PDF formatı bu denli geniş bir kullanım alanına sahip olsa da hemen her programla ve varsayılan uygulamalarla kolay kolay PDF dosyalarını açamıyor ya da düzenleyemiyorsunuz.

Bu durum tersi olarak da geçerli. Yani hemen her belgeyi de kolay kolay PDF formatına çeviremiyorsunuz. Kullanıcıların en çok yaşadığı sıkıntılardan birisi de bu olarak biliniyor. Standart bir belgeyi PDF formatına bir program aracılığıyla ya da dosya türlerini değiştirerek dönüştürmeniz ve bu süreçte belgenin düzenini koruduğuna emin olmanız gerekiyor. İşte yaşanan tüm bu sorunlara Adobe bir çözüm bulmuş durumda. Firma tarafından yayınlanan yeni uygulama Adobe Scan ile çok kısa bir süre içerisinde tüm belgelerinizi PDF formatına dönüştürebiliyorsunuz. Peki Adobe Scan uygulaması bunu nasıl başarıyor? Adobe Scan içerisinde kullanılan sistem ne?

https://youtu.be/L2_-jwiIbL0

Adobe Scan Çalışma Mantığı

Adobe Scan sisteminin çalışma mantığı da oldukça basit. Kullanıcıların sadece Adobe Scan uygulamasıyla PDF formatına dönüştürmek istedikleri belgelerin fotoğraflarını çekmeleri gerekiyor. Fotoğrafları çektikten sonra ise kısa bir süre içerisinde programın içerisinde yer alan yapay zeka belgeleri doğrudan PDF formatına dönüştürüyor. İsterseniz ardı ardına çekimler yaparak PDF formatında oluşturduğunu dosyaya yeni sayfalarda ekleyebiliyorsunuz. Tüm bunları yapmak için sadece akıllı telefonunuzun kamerası kullanılıyor.

Adobe Scan ile oluşturduğunu belgeleri daha sonra anlık olarak diğer cihazlarınıza hatta bilgisayarlarınıza da gönderebiliyorsunuz. Tüm bu sistemin işleyişiyle beraber PDF dönüştürme sorununu ortadan kaldıran Adobe’nin uygulamayı ücretsiz olarak uygulama mağazalarından sunduğunu da belirtelim. Sadece Google Play Store ya da iOS App Store üzerinden uygulamayı indirmeniz kullanmanız için yeterli olacaktır. Çok kısa süre içerisinde uygulamayı kullanarak PDF format değişikliği yapmanız da mümkün.