AKK

Adil Kullanım Kotası Kalktığında Neler Değişecek?

Adil Kullanım Kotası’nın 2019’da kalkacağı geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Peki, AKK kalkınca hayatımızda neler değişecek sorusuna yanıt vermeye çalışalım..


Adil Kullanım Kotası 31 Aralık 2018 tarihinde kalkacak. AKK’nin kalması ile 1 Ocak itibari ile  internet paketlerinde değişikliğe gidilecek. Bu değişimler neleri etkileyeceğine ise madde madde aşağıda yer verdik.

AKK yada AKN Tamamen Ne Zaman Kalkacak?

AKN’nin 2019 yılında olmayacağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan tarafından  açıklanmıştı. Ancak Mart 2017’den bu yana AKN’nin kademeli olarak kaldırılma süreci yürütülüyordu.

Şu Anda Durum Nasıl?

Mobilde 128 mbit hızın altına düşüş yaşanamıyor, sabit hatlarda ise alınan en yüksek hıza göre bir yeni limit belirlenmiş durumda. AKK/AKN gece 02:00’den sabah 08:00’e kadar uygulanmıyor.

AKN’siz İnternette Kota Belirlenecek Mi?

Kullanıcı isterse evet. Kullanıcılara sunulacak paketler kotalı ve kotasız seçeneklerle gelecek. Sözleşmesi devam eden kullanıcılar, yeni paketlere ek ücret ödemeden geçebilecekler.

Fiyatlar Ne Olacak?

AKN’li paketler yerine AKN’siz paketler geldiğinde; kotalı paketlerde kota aşımında ek ücret ödenmesi gerekecek, kotasız paketlerde ise AKN olmayacağı için fiyatlarda bir miktar artış olacak. Taahhütü devam eden kullanıcılara kotasız hizmet verilecek; ancak yeni taahhüt verecek kullanıcılar ise kotasız alternatifden yararlanabilecek.