Adblock ve Weblock uygulamalari App Store politikalarina artik uymuyor

Adblock ve Weblock uygulamaları App Store Politikalarına artık uymuyor!

Adblock ve Weblock gibi birçok uygulamanın geliştiricisi, Apple’ın App Store yönergelerinde 4.2 maddesine uymadığı gerekçesiyle, uygulama güncellemeleri artık bıraktığını belirtti!

Sizlerinde bildiği gibi Apple, mağazası olan App Store‘a uygulama eklerken çok zor bir analiz yapıyor. Uygulamanızın arayüzünde olan benzerlik taşıyan başka bir uygulama varsa eğer uygulama hiçbir şekilde kabul edilmiyor. HomeKit Framework‘ü ev sahipliği sağlamakta. HealthKit sağlık amaçları olarak entegre edilmiş durumda. Yönergelerde uygulamaların amaçları için API‘lar kullanılır ve açıklamalarda detaylar belirtilmelidir yazıyor.

iOS kullanıcılarının bildiği gibi Weblock ve Adblock oldukça geniş bir kullanım kitlesine sahip. AdBlock 1 milyonu aşan bir indirmeye sahip ve Weblock ise 755 binin üzerinde indirme sayısını aşmış durumda. Apple‘ın ise VPN kök sertifikalı reklamları kaldırıcı politikasına resmen yeniden düzenlemesi ve bu uygulamaların güncellenmeyeceğini biliyoruz. Sanırsak App Store‘da izin verilen tek reklam uygulaması ise Safari İçerik Engelleyici olacak. Çünkü bu uygulamalar tabanlı olarak engellemiyor, sadece Safari reklamlarını kapatıyor.

Adblock ve Weblock uygulamaları App Store politikalarına artık uymuyor 1

Apple Gereksiz Uygulamaları Artık İstemiyor!

Her ne kadar resmi bir açıklama yapılmamış olsa bile Apple‘ın buradaki asıl amacı kendi mağazası olan App Store‘da kaliteli uygulamaları ve işe yarar uygulamaları sadece barındırmak. Bildiğiniz gibi mağazalarda gereksiz çok fazla uygulama yer alıyor.