Okula saldırı düzenlemeyi konu alan Active Shooter, Steam’de tepki gördü

Active Shooter olarak isimlendirilen ve okula saldırı düzenlemeyi konu alan oyun, Steam üzerinden indirilmeye sunulmasıyla platform kullanıcılarından büyük tepki topladı. Kullanıcıları, son yıllarda artan okul saldırılarının bir oyuna konu edilmesini yanlış bulduklarını dile getirdi.


Okul saldırıları, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin gündeminde yer alan sorunlardan birisi. Özellikle kolayca silah edinilebilen ülkelerde birçok çocuğun ölümüyle sonuçlanan bu saldırılar, Steam üzerinden indirilmeye sunulan bir oyuna konu oldu.

Active Shooter isimli oyun, okul saldırısı sırasında oyunculara SWAT ekiplerini ve saldırganı oynama fırsatı sunuyor. FPS türündeki oyun sadece birkaç gün önce platform üzerinden indirilmeye sunuldu, ancak içeriğinden ötürü şimdiden birçok oyuncudan tepki topladı. Oyuncular, böylesine korkunç bir olayın konu alındığı ve çocukların hedeflendiği bir oyunun platformda bulunmasını doğru bulmadıklarını dile getirerek Valve‘e şikayette bulundu. Oyun geliştiricisi ise tüm bu olumsuz yorumları dikkate alacağını belirterek, gelecek güncellemede saldırgan olarak oynama modunu oyundan kaldırabileceğini söyledi.

Active Shooter

Valve, bu gibi oyunların platformda yer almasına izin vermesi ve en ufak çıplaklık öğesi içerek oyunları direkt kaldırmasından ötürü birçok oyuncudan tepki gördü. Steam yönetimi de bu konudaki tavrından ötürü geçtiğimiz günlerde oyuncular tarafından eleştirilmiş ve oyunları engellemesi değil, yaş sınırı koymasının daha doğru olacağı belirtilmişti.

Kaynak