uzay savaşları

ABD Uzay’ı Yeni Bir Savaş Sahası Olarak Görüyor!

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Sekreterinin basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamalar tüm dünyada gündem oldu. Pentagon’da yapılan toplantı sırasında açıklamalarda bulunan sekreter Heather Wilson uzayı yeni bir savaş sahası olarak gördüklerin açıkladı.

Russia Today tarafından yayımlanan haberde ABD Savunma Bakanlığının bünyesinde bulunan Hava Kuvvetlerinin sekreteri olan Heather Wilson gazetecilerin uzay programları konusunda sorulara açıklamada bulundu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan sekreter uzay boşluğunu yeni bir savaş sahası olarak gördüklerini açıkça belirtti. Amerika Kongresine ve Savunma Bakanlığına sunulan raporlarda Hava Kuvvetlerinin uzay misyonları için %20 oranında bütçe artırımı talep ettiklerini belirten sekreter, geçtiğimiz günlerde başlatılan Space Enterprise Consortium programı kapsamında uzayda yeni deneysel amaçlı uygulamalar yapılması açısından faydalı olacağını açıkladı.

Artık Savaşın Boyutu Değişiyor

Gazetecilere açıklamalarda bulunan sekreter, “uzayı savaş eylemlerinin gerçekleşmesi tahmin edilen yeni bir ortam olarak görmeye başlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Dünyanın en büyük askeri gücüne sahip olan ABD bu alandaki üstünlüğünü uzayda da sürdürmenin peşinde! Nitekim geçtiğimiz günlerde ABD Hava Kuvvetleri Komutanı da ABD’nin uzayda askeri güç alanında üstünlük sağlamasını beklediklerini açıkladı.