lazer silahi

ABD ordusu lazer silahı üretimine başlıyor!

ABD Donanması, lazer silahlarının üretimi için Lockheed Martin ile anlaşma masasına oturdu. Şirket, drone’lar başta olmak üzere birçok cihaza karşı kullanılabilen bir lazer silahı geliştirmeyi hedefliyor.

Bir süre önce lazer silahı üretmek istediğini, bu proje için uygun bir şirket aradığını duyuran ABD Donanması, F-35’in ve birçok savunma sisteminin yaratıcısı olan Lockheed Martin ile anlaşma masasına oturdu. 150 milyon dolarlık anlaşmaya imza atan şirket, donanma için son derece güçlü lazer silahları üretmek üzere kolları sıvadı.

Donanmanın talep ettiği lazer silahlarının drone’lar başta olmak üzere uzak mesafelerde bulunan birçok cihaza ve silaha karşı kullanılabilmesi gerekiyor. HELIOS olarak isimlendirilen bu program kapsamında şirket de donanmanın istediği türde bir silah üretmeyi amaçlıyor.

lazer silahı 1

 

Lazer silahı nasıl çalışacak?

Yapılan açıklamalara göre üretilecek olan lazer silahının drone benzeri cihazları kızartması değil, onların “gözünü kamaştırması” hedefleniyor. Bunun tam olarak nasıl olacağını henüz bilmiyoruz ancak lazerin bir şekilde drone’un iletişimini engelleyebileceği veya havada kalmasını zorlaştırabileceği düşünülüyor.