ay yolculugu

ABD Önce Ay’a Astronot Gönderecek; Bir Sonraki Hedef ise Mars!

Bir süredir ABD’nin 1969 yılında Ay’a yolculuğu konusunda “düzmece” olduğu iddiaları bulunuyordu. Bu olay üzerine ay’a yeniden astronot gönderilip gönderilmeyeceği konusunda ABD (Amerika Birleşik Devletleri) eski Başkanı Barack Obama, “Ay’a yeniden astronot göndermek Beyaz Saray’ın önceliği değil” açıklamasında bulunurken; Amacın 2030 yılına doğru Mars’a insanlar göndermek ve onların güvenli bir şekilde Dünya’ya dönmelerini sağlamak olduğu belirtilmişti.

Ancak Ulusal Uzay Konseyi‘nde ki konuşması esnasında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dünya’nın uydusu olan Ay’ın keşfinin, Güneş Sistemi’nin de keşfinin ilk basamağı olduğunu hatırlatarak. Ay’a yeniden astronot göndermeyi hedeflediklerini “Astronotları yeniden Ay’a göndereceğiz” sözleri iler belirtti.

Mike Pence sözlerine Mars ve daha ilerisine gidebilmeleri için uzay çalışmalarına daha fazla fon sağlamaları gerektiğini belirtti.
Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberimizde; Elon Mask 2024’e kadar gerçekleştirmek istediği Mars projesini açıklamıştı.