2eefd4b8465ba9b344f792cd154b48240fde7baa 1
Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this illustration picture taken in Strasbourg, February 18, 2014. Spotify is recruiting a U.S. financial reporting specialist, adding to speculation that the Swedish start-up is preparing for a share listing, which one banker said could value the firm at as much as $8 billion. REUTERS/Christian Hartmann (FRANCE - Tags: BUSINESS ENTERTAINMENT LOGO) - RTX1914U

60 Milyon Ücretli Kullanıcı Sayısı ile Devleşen Spotify

Bugün açıkladığı kullanıcı sayısı ile liderliğini ilan eden İsviçre merkezli Spotify en popüler müzik dinleme servisi oldu.
Mart ayında yapmış olduğu açıklamada 50 milyon ücretli üye sayısının olduğunu açıklayan Spotify, bugün yapmış olduğu açıklamada bu sayının 60 milyon’a yükseldiğini belirtti.

Son dönemlerde Müzik servisleri arasında yaşanan; çekişmeli liderlik savaşından açıklanan rakamlar ile Spotify’ın liderliği aldığı görülüyor. Yapılan açıklamanın devamında ise platforma ücret ödemeden kullanan 80 milyon civarında kullanıcı olduğunu belirtildi. Spotify‘ın toplam kullanıcı sayısı 140 milyon olarak kayıtlara geçti.

Spotify’ı Türkiye’de Kullanmak İçin Ne Kadar Ödemek Gerekir? 

Bu yıl içinde Türkiye pazarı fiyatlarına zam yapan Spotify, aylık üyelik ücretini %40 oranında arttırarak 9.99 TL’den 13.99 TL’ye yükseltmişti.

Abone sayılarının artmasının bir etkisi olarak düşünebileceğimiz önemli gelişmelerden biri de spotify’ın Universal Music Group ve Sony ile lisans anlaşması imzalamış olması. Son verilere göre Spotify; Apple Music karşısında 2 kat daha büyük olduğunu göstermiş oldu.

Dünya genelinde dijital müzik satışları fiziksel satışları geçerken; Türkiye’de ise hızla artmaya devam ediyor. Spotify’ın Türkiye pazarında ki rakipleri olan Fizy ve TT Müzik uygulamalarının bu gelişme karşısında nasıl hareket edeceği de ayrı bir soru olarak da karşımıza çıkıyor.