Google her adimimizi kaydediyor Hirsizlar ozel bilgilerimizi gorebilir 1

60 Gün Boyunca İşlem Yapılmayan Android Yedekleri Google Tarafından Silinecek!

En fazla kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Android işletim sisteminde depolama alanlarında yer kazanmak için ciddi bir değişikliğe gidiyor.

Android işletim sistemi kullanıcı deneyimini iyileştirmek için mevcut durumda daha iyi hizmet vermek adına kullanım yapıldıkça bazı verileri yedekleyerek çalışır. Böylelikle aynı uygulamayı kapatıp bir süre sonra tekrar çalıştırdığınızda bu verilere daha hızlı erişmenizi sağlarken aynı zamanda cihazınızın başına bir sorun geldiğinde de bu yedekleri kullanarak yeni cihazınıza yükleme veya Google hesabınızla bağlantılı bir şekilde kurtarmak için kullanılır.

Eğer Android 6.0 ve üzeri kullanıyorsanız ve telefonunuzu 60 gün süreyle hiç kullanmazsanız, telefonunuza ait yedekleriniz Google tarafından silinecek.
Aşağıdaki görselin sol tarafında; birden fazla cihazda aynı Google hesabının açık olduğu yedekleme sayfasını görülüyor.

Google yedek silecek

Yedekleme ayarlarınız sağdaki gibi açık olduğunda cihazınızın marka ve modeli için ayrılan yedekleme dosyanızı, yeni Android cihazınıza kurabilirsiniz. Altta yazılan kırmızı yazılarda da görüldüğü üzere örneğin “Expires in 58 days” açıklaması, ilgili cihazın yedekleme dosyasında 58 gündür işlem yapılmadığını ifade ediliyor. Bu da dosyaların Google tarafından silinmesine 2 gün kalmış demek oluyor.

Google, Bu işlemi cihazınızı 2 hafta boyunca kullanmadığınızda 60 günlük süreyi başlatıyor. Bir yandan da Pc üzerinden Google Drive üzerinden cihazınızla ilgili yedekleme dosyasında aynı geri sayımı görebiliyorsunuz. Geri sayımı sıfırlamak için sadece cihazınızı açmanız ve internete bağlı olmanız yeterli. Ancak bunu da yapamayacak durumda iseniz yedeklerinizi başka bir cihaza almanız yararlı olacaktır.