5G ile hayatımızda değişecek olanlar

5G Teknolojisinin Değiştireceği 5 Şey

5G teknolojisi ile Dünya’da bir çok şey değişicek ve yeni bir haberleşme devrimi başlayacak. 5G ile hayatımızda bu kadar değişecek olan şey tam olarak nedir diye düşünüyorsanız işte size bir kaç örnek.


Sınırlı ev kotalarından sıyrıldığımız ve artık hergün kullandığımız uygulamalara yetersiz gelmeye başlayan internet, 3G ve 4G devrimi ile bir adım öteye giderek, ses, görüntü ve diğer verilerin aktarım hızları önemli ölçüde arttı. 5G ile ise kablolardan kurtulup, fiber kablolar üzerinden alınan hızları bir çok yerde kablosuz olarak alacağız.

Akıllı Şehirler

5G 1

5G çalışmaları ile şehir, sokaklar, caddeler, taksi durakları, taksiler, binaların ısıtma ve soğutma sistemleri, kapı kilidiniz, sokak lambaları…vs nesnelerin internetinin çağı başlamış olacak. Böylelikle metropol şehirleri göreceğiz.

Çalışma Hayatı Değişecek

5G 3

Homeoffice kavramı 5G ile daha hızlı yaygınlaşacak. İş yerimizde yapabildiğimiz bilgi düzeyi bazında çalışmaları ev de yapabilecek. İşverenler ise personelleri tıpkı ofiste çalışıyorlarmış gibi denetleyebilecekler.

Yapılan işler, devrimsel teknolojiler sayesinde daha güvenli hale gelecek. Böylelikle aynı ortamda bulunma zorunlulukları ortadan kalkacak.

Mobil internet erişimi daha ucuz hale gelecek

 

Geleneksel kablolu internet için gerekli olan yatırımın büyüklüğü ortadan kalkacağı ve min. seviyeye geleceği için yatırım maliyetleri de azalmış olacak. Böylelikle operatörler, daha çok veri hizmetini, daha ucuz fiyatlarla sunabilecekler.

Hafızaya Sınırı Olmayan Mobil Cihazlar

5G 4

Bulut teknolojisinin yaygınlaşmasının yanında kablosuz ve hızlı veri aktarımı sayesinde, yüzlerce GB depolama alanı, fiziksel bir alanda tutulmayacak. Böylelikle cihazlarda ki hafıza konusu anlamsızlaşacak.

Konsol ve PC Oyunlarını Telefonlar ile Oynanacak

5G 5

5G’nin gelmesi ile birlikte yüklü, grafik açısından zengin ve sinematik oyunları mobil cihazlarla oynanabilecek.Dünya devleri bulut sistemleri üzerinden oyun oynamanızı sağlayan sistemleri test ediyorlar. Günün sonunda tepkime süreleri tıpkı konsol ve PC’de olduğu gibi gerçek zamanlı olacak.