5g

5G teknolojisi 4G’yi hız konusunda 20’ye katlayacak!

Qualcomm tarafından geliştirilen 5G teknolojisinin hız konusunda 4G’den tam 20 kat daha iyi olduğu paylaşıldı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Qualcomm, bir süredir beklenen 5G teknolojisi üzerinde ilk testlerini gerçekleştirdi. MWC 2018 etkinliğinin katılımcılarından birisi olan şirket, Samsung’un 7nm üretim teknolojisinden faydalanarak 5G’nin gerçek hızına yeni akıllı telefonlarda yer vermek istiyor.

5G teknolojisiyle hız rekoru kırıldı

4G teknolojisinin ortalama 56 Mbps indirme hızına sahip olduğunu paylaşan Qualcomm, yapılan testlerde ortalama 5G kullanıcısının 490 Mbps hıza ulaşacağını, yanıt hızının 7 kat kısalacağını ve hatta 116 ms olan gecikmenin 17 ms değerine düşeceğini dile getirdi. LTE ile ortalama 2K ve 30 FPS videolar izlenirken, 5G’nin üstün teknolojisi sayesinde ortalama videoların 8K ve 120 FPS olacağı da iddia edildi.

5g

Tüm bu verilerin yanı sıra, Qualcomm tarafından laboratuvarda yapılan testler 5G teknolojisinin tam 1.4 Gbps hıza ulaşabildiğini ortaya koydu. Bu değer, ortalama 4G hızının tam 20 katına eş değer.

Şu an dünyanın farklı konumlarında faaliyet sürdüren 18 hat sağlayıcısı ile birlikte çalışmalarını sürdüren Qualcomm, mevcut verilerden yola çıkarak 5G’yi kullananların yüzde 90’ının 100 Mbps üzerinde hıza sahip olacağını paylaştı.