5G modem çip
5G modem çip

5G Modem Çip için 3 Büyük Firma Sorumlu Olacak

5G modem çip çıkışına her gün daha da yakınlaşıyoruz ve aynı zamanda 5G çıkışı konusunda firmalar tarafından bir haber elimize ulaşıyor.

Daha önceki haberimizde Huawei 5G teknolojisi hakkında gelen yorumlarını paylaşmıştık. Aslında nu teknolojiyi üç büyük marka kullanmaktadır. Sadece bir ileri seviyeye taşıyan Huawei’dir.

Dün açıklamada bulunduğumuz gibi Huawei, işlemci olarak Kirin çipine sahip olacağını ve kendi Balong 500 5G modem çipini kullanacağını belirtmiştik.  Bu açıklamalarda bulunmasına rağmen 5G modem çip pazarını MediaTek, Intel ve Qualcomm gibi markalar yönetecek.

5G modem çip
5G modem çip

Apple ya da Samsung gibi dev markalar için 5G modem çipine sahip olmak çok daha zor.  Bunun nedeni ise üretimi olan bazı çipler 5G modem çiplerinden daha da karmaşık duruma sahipler.

MediaTek, Intel ve Qualcomm gibi markalara ‘5G’nin ilk zamanlarında rol alacak üç marka ‘ şeklinde ismi verilmeyen kaynaklar tarafından söylendi. Ayrı olarak raporda da Apple’ın MediaTek ya da Intel firmasında 5G modem çipinin kullanılacağı da yazıyordu. Ancak Apple’ın Qualcomm’la aralarında olan sorun nedeniyle bu firmayla ortaklık yapacağı beklenmiyor.