batarya

400 Yıllık Ömüre Sahip Batarya Üretildi!

Mya Le Thai ismindeki doktora öğrencisi yanlışlıkla tarihi bir buluşa imza attı!

California Üniversitesi’nde eğitim gören genç öğrenci Thai, tesadüfen uzmanların yıllardır üretmeye çalıştığı teknolojiyi üretti. Genç öğrenci Tayland’da yer alan bir laboratuvarda çalışmalarını yürütürken batarya bileşeninde kullanılan malzemelerin farklı bir madde sayesinde daha iyi çalıştığını fark etti. Geçtiğimiz Nisan ayında fark ettiği durumu aylarca araştıran genç öğrenci Kasım ayında çalışmasını yayımlayarak teknoloji dünyasının seyrini değiştirecek adımı attı.

Genç öğrencinin bulduğu malzeme günümüzdeki pillerin ömürlerini büyük bir ölçüde arttırabilir. Bu buluşla birlikte dünya genelindeki lityum-iyon atık malzemenin miktarının önemli bir derecede azalması bekleniyor. En önemli adım ise son zamanların en büyük gelişmelerinden bir tanesi olan elektrikli arabalarda kullanılması ile elektrikli araçların kullanımını arttırabilir.

Lityum – İyon Pillerin Ömrünü Uzatan Madde Bulundu!

batarya

Taylandlı genç öğrenci tarafından bulunan bataryalar sayesinde gündelik hayatta kullandığımız pillerimiz artık 400 yıla kadar dayanıklı olabilecek. Bu buluş ile birlikte akıllı telefonların kullanım sürelerinin bir hayli artması bekleniyor. Nitekim lityum-iyon pile sahip bir telefonun ortalama kullanım süresi 3 yıl olarak bilinmekte. Öte yandan laptop bilgisayarlarda herkesin başına gelen malum durum olan “pili öldü” deyimi tarihe karışabilir.

Ümit ederiz ki Thai tarafından üretilen bu teknoloji tüm dünya üzerinde kullanılmaya başlanır.