DQmTG6DGuQEK48Jg4DMXnsi8KnkWioEsdXZ4gyKdXQaArDf 1

400 bin dolar değerinde kripto para çalındı!

Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından 400 bin dolar değerinde kripto para çalındı. BlackWallet.co adresinin DNS sunucusunun hacklenmesiyle çalınan kripto paralar, web tabanlı kripto para cüzdanı hizmeti sunan sitenin kullanıcılarına aitti. Detaylar haberimizde.

Web tabanlı kripto para cüzdan hizmeti sunan BlackWallet.co hacklendi. Hackerların hedef aldığı web sitesi, DNS sunucusunun hacklenmesiyle birlikte kullanıcılarına ait olan hesaplardan 400 bin dolar değerinde kripto paranın çalındığını duyurdu. Site yeniden kullanıma sunulmadan önce sitenin incelemesini yapan siber güvenlik araştırmacılarından Kevin Beaumont, siteye kod enjekte edildiğini ve bu kod sayesinde 20’den fazla kripto paraya sahip olan kullanıcıların hepsinin soyulduğunu dile getirdi.

Stellar Lumen kripto para

670 bin kripto para çalındı

Web sitesinde Stellar Lumen (XLM) depolanıyordu ve saldırganlar siteden 670 bin adet Lumen çaldı. Kripto paranın bu miktarı şu andaki değeriyle tam olarak 400.192 dolara denk geliyor.

Çalınan kripto paraların bulunması adına çalışma başlattıklarını söyleyen site yetkilileri, hackerların kripto paralar bulunmaması için bazı yöntemlere başvurduğunu, bundan ötürü takibinin maalesef mümkün olmadığını da paylaştı. Hack olayından dolayı yalnızca Stellar Lumen’ın değil, aynı zamanda diğer kripto paraların da değeri azaldı.