easy ways to become a millionaire 1

37 yaşındaki milyoner, zengin olmak ile zengin yaşamanın farkını anlattı

Milyoner olmasının ardından 37 yaşında emekli olan Chris Reining, zengin olmak ve zengin yaşamanın farklarını anlattı.


Zengin olmak birçok kişinin hayalidir ve bu hayalini gerçekleştiren kişilerden birisi olan Chris Reining, insanların zengin olma kavramını biraz yanlış anladığını düşünüyor. Bazı girişimler de olmak üzere farklı alanlara yatırım yapan ve kısa sürede milyoner olan Reining, zengin yaşamak ve zengin olmak arasında büyük bir fark olduğuna değindi.

Reining, zengin yaşamanın ne kadar kazandığınızdan ziyade ne kadar harcadığınızla alakalı olduğundan bahsetti. Milyonere göre senede 500 bin dolar kazanan bir kişi, zengin yaşamaya alıştıysa harcamaları da 500 bin doları buluyor ve yıl sonunda biriktireceği, güvenebileceği bir miktar kalmıyor. Öte yandan zengin olan birisi senede 100 bin dolar kazansa da harcamalarını 40 bin dolar seviyesinde tutabiliyor ve yılda 60 bin dolar biriktirebiliyor. Bu da uzun vadede daha az harcayan kişiyi zenginleştirirken, daha fazla kazanıyor olmasına rağmen fazla harcayanı fakirleştiriyor.

Reining, iki çocuğu ve kredisini ödediği bir evi olmasına rağmen harcamalarına dikkat ettiğini ve elinde kalan parayla yatırım yaparak zengin olduğunu belirtti. Milyonerin bu tavsiyesi, zengin olmayı hedefleyenlerin çok kazanmak yerine, az harcamaya dikkat etmesi gerektiğini gösteriyor.

Kaynak