360 derecelik Facebook kameralari

360 Derecelik Facebook Kameraları Görücüye Çıktı

Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Facebook geçtiğimiz günlerde F8 konferansını gerçekleştirdi. Konferans genelinde uygulama için birçok yeni güncelleme ve birçok yeni özellik tanıtılırken bir yandan da 360 derecelik Facebook kameraları tanıtıldı.

En sık güncelleme yapan sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook kısa süre önce yeni güncelleme paketlerini tanıttığı geleneksel konferansını gerçekleştirdi. Yine birbirinden etkileyici özellikleri uygulamaya dahil edeceğini açıklayan sosyal medya devinin bu sene oldukça ilginç bir hamlesi daha ortaya çıktı.

Teknolojinin ünlü markalarından biri haline gelen uygulama bu kez yeni kameralarını duyurdu. X24 ve X6 olarak adlandırılan 360 derecelik Facebook kameraları ile sanal gerçeklik alanına giriş yapan teknoloji devi kendi adına bir ilke imza atmış oldu. Daha önce birçok kez sanal gerçeklik uygulamalarını kendi sisteminde kullanmak isteyen Facebook’un bu kez somut olarak bir sanal gerçeklik adımı atmış olması da beklenen bir durum olarak değerlendirildi.

Yapılan tanıtımdan sonra markanın yeni seri kameralarının nasıl özelliklere sahip olacağı da bir nevi duyurulmuş oldu. 360 derecelik Facebook kameraları için açıklanan yeni bilgilerden sonra kameraların nasıl üretileceği konusunda da bilgiler verildi.

360 Derecelik Facebook Kameraları Nasıl Olacak?

Her iki kamera modelinde de tamamen dairesel tasarım kullanılmış durumda. İlk kamera modelinde sosyal medya devinin 24 adet lens kullanacağı belirtildi. X24 adından da anlaşılacağı gibi 24 adet lens kullanımının kameranın yapısını belirlemesi bekleniyor. Bu modelin nispeten daha büyük bir model olacağı ve tam anlamıyla bir küre şeklinde geleceği belirtildi.

360 derecelik Facebook kameraları

24 adet lensin dairesel olarak tüm kamera üzerinde yerleşiminin yapılmasının dışında çekim modlarını nasıl olacağı ve nasıl artıları olacağı konusunda ise net bilgiler söz konusu değil. Bunun dışında diğer kamera modelinde ise X6 olarak adlandırılacağı ve bu kameranın da 6 adet lense sahip olacağı açıklandı. 6 adet lens kullanımı yapılmasıyla ilk modele göre çok daha küçük olan X6 360 derecelik Facebook kameralarının sahip olacağı sistemler hakkında da ilk modelde de olduğu gibi henüz detaylar verilmiş değil.

360 Derecelik Facebook Kameraları Nasıl Üretilecek?

Tüm bunlarla beraber 360 derecelik Facebook kameraları için üretim konusunda da açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda kameraların üretiminin doğrudan Facebook tarafından yapılmayacağı belirtildi. Facebook kendi kameralarını üretmek için Google’ın akıllı telefonlarında kullandığı sistemde olduğu gibi başka bir marka ile anlaşacak.

Bu şekilde Facebook adı altında çıkış yapması beklense de üretiminin başka firma tarafından gerçekleştirileceğine kesin gözüyle bakılan sanal gerçeklik kameralarının üretimine ise önümüzdeki sene içerisinde başlanması bekleniyor. Kameraların nasıl teknolojilere sahip olacağı ve fiyatlarının tam olarak ne kadar olacağı da üretimden sonra belli olacak.