ai.type keyboard 1

Popüler klavye uygulaması 31 milyon kullanıcısının bilgilerini sızdırdı

Ai.type isimli popüler sanal klavye uygulaması, kullanıcı bilgilerini depoladığı sistemdeki açıktan ötürü 31 milyon kullanıcısının bilgilerinin çalındığını duyurdu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Uygulama mağazalarının en popüler klavye uygulamalarından birisi olan Ai.type, yapılan açıklamaya göre kullanıcı bilgilerini koruma konusunda başarısız olarak yaklaşık 31 milyon kullanıcısının bilgisini sızdırdı. Geliştiricilerin söylediğine göre marifetli algoritması sayesinde kullanıcıların yazı stilini öğrenerek buna uyum sağlamayı başaran ve hatta otomatik olarak emoji ekleyebilen uygulama, toplamda 577 GB verinin çalınmasına neden oldu. ZDNet tarafından paylaşılan habere göre kullanıcıların kişisel bilgilerinin bulunduğu veritabanının hiçbir şekilde korunmamasından ötürü gerçekleşen sızıntıda, e-posta adresleri ve isimler gibi kişisel bilgileri çalındı.

ai.type keyboard Plus Emoji Setup Free Download

Çalınan telefon numaralarının sayısı çok daha fazla

Yaptıkları inceleme sonucunda sızıntının boyutuna dair bazı bilgiler elde ettiklerini açıklayan ZDNet editörü Zack Whittaker, yaklaşık 374.6 milyon telefon numarasının da çalınan bilgiler arasında yer aldığını duyurdu. Whittaker, bunun yanı sıra çeşitli bilgilerin de çalındığını ekledi. Uygulamayı ücretsiz kullanarak reklamlar gören kullanıcılardan daha fazla bilgi çalındığı biliniyor.