ampere

3 Tekerlekli Tasarımı ile Ön Plana Çıkan Elektrikli Araç: Ampere 1

3 tekerlekli modeliyle dikkat çeken elektrikli roadster modeli: Ampere 1

Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sahnelenen ve sahip olduğu tasarımla ön plana çıkan Ampere 1 modeli sürüş keyfi açısından sürücülere farklı bir heyecan yaşatacak. Ampere Motors firması tarafından üretilen Ampere 1 modeli elektrikli olmasının yanı sıra 9.900 dolarlık fiyatı ile dikkat çekiyor.

ampere

Kaliforniya merkezli otomobil üreticileri arasında bulunan marka uzun bir zamandan bu yana aracı geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyordu. Şu an için yalnızca prototip olarak üretilen model elektrikli modeller arasında nadir araçlardan bir tanesi.

Ampere Motors’un Son Modeli: Ampere 1

ampere

İçerisinde ünlü bir otomobil tasarımcısı, yarış sürücüsü ve üst düzey mühendisler bulunduran firma tasarladığı 3 tekerli araçla dikkatleri üzerine çekmiş durumda. En dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi ise sahip olduğu uygun fiyat oldu.

Seri üretime %80 oranında hazır olan aracı önümüzdeki günlerde piyasaya sürülebilir. Tek şarj kapasitesi ile 160 km menzile sahip olması beklenen araç yurt dışında 9,900 dolarlık fiyatla satışa sunulacak. Ülkemizde ise yaklaşık 50 ila 70 bin liralık bir fiyata satılması bekleniyor.