did australopithecus live 7bff0d2cd3465e82 1

3.6 milyon yaşındaki iskelet, bilim dünyasını şaşırttı

Bilim insanları 3.6 milyon yaşında Australopithecus iskeleti bulmayı başardı. Bugüne kadar günümüz insanına bu oranda benzeyen ve 1.5 milyon yıldan daha yaşlı olan iskelet bulamadıklarını dile getiren araştırmacılar, iskeletin türümüz hakkındaki bilgimizi yeniden şekillendireceğini paylaştı.

Güney Afrika’da kazı çalışmaları yapan bilim insanları, yaklaşık 3.6 milyon yaşında olan bir Australopithecus iskeleti bulmayı başardı. Bölgedeki çalışmaları sırasında iskeleti bulmalarının ardından 20 sene boyunca kazı yapma, analiz etme ve birleştirme işlemleriyle uğraşan bilim insanları, iskelet sayesinde insanların ataları hakkında daha fazla bilgiye sahip olabileceğimizi açıkladı. Görünüşleri ve hareket etme biçimleriyle insanlara oldukça benzeyen Australopithecus türünün, tarihimiz hakkındaki bilgimizi yeniden şekillendireceği dile getirildi.

1512753501056

Little Foot olarak isimlendirilen iskeletin bölgede yaşamış olan birçok türden yalnızca birisi olduğu söyleniyor. Zengin kaynakları, uyumlu koşulları ve çeşitliliğiyle günümüzde bile diğer kıtalardan öne çıkan Afrika’nın bu gibi birçok fosili barındırdığı tahmin ediliyor.